Artikel top billede

Snart skal du bruge MitID når du handler på nettet: Det kan skabe store problemer for danskere uden smartphone

Snart skal du bruge MitID, når du skal betale på nettet. Det kan skabe problemer for nogle borgere.

Fra 31. oktober skal betalinger på nettet verificeres med MitID i stedet for NemID, og det kan skabe problemer for danske borgere uden smartphone.

Det skriver Politiken.

I dag kan borgere som ikke har en smartphone bruge en fysisk kodeviser eller kodeoplæser med NemID, men det bliver først tilgængenglig med MitID i begyndelsen af 2023.

Det kan være et problem for flere ældre mennesker eller personer med nedsat syn.

Ældre Sagen: Dybt bekymrende
I praksis betyder det, at mange borgere som ikke har en smartphone, eller ikke kan finde ud af at installere MitID-appen kan få problemer med at foretage julegaveindkøb på nettet eller gennemføre betalinger på nettet.

”Det er dybt bekymrende for eksempelvis ældre personer, som ikke har en smartphone, og som derfor vil være ude af stand til at handle på nettet i et ukendt antal måneder. Det kan være en person på 75 uden en smartphone eller mobil, som er fysisk ude af stand til at komme ud af sin bolig og derfor er afhængig af at købe dagligvarer på nettet”, siger Bjarne Hastrup, direktør i Ældre Sagen til Politiken.

Det er også umuligt at validere sig ved at få tilsendt en sms-besked med en kode i forbindelse med net-handel, men Ældre Sagen og Dansk Blindesamufnd vurderer overfor Politiken, at det også volder problemer for nogle af deres medlemmer.

Udrulningen af MitID blev påbegyndt i oktober 2021, og i alt skal mere end fire millioner danskere over på den nye tjeneste.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
MS Power Platform

På dette seminar kan du høre mere om mulighederne i Power Apps, og hvordan du kommer igang med at skabe værdi med Microsofts low code/no code-platform. Du kan også få inspiration fra organisationer, der i dag allerede er godt i gang og som har gjort sig deres erfaringer med platformen. Hvad virker? Og hvad virker ikke?

28. september 2022 | Læs mere


Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital