Artikel top billede

Snart skal du bruge MitID når du handler på nettet: Det kan skabe store problemer for danskere uden smartphone

Snart skal du bruge MitID, når du skal betale på nettet. Det kan skabe problemer for nogle borgere.

Fra 31. oktober skal betalinger på nettet verificeres med MitID i stedet for NemID, og det kan skabe problemer for danske borgere uden smartphone.

Det skriver Politiken.

I dag kan borgere som ikke har en smartphone bruge en fysisk kodeviser eller kodeoplæser med NemID, men det bliver først tilgængenglig med MitID i begyndelsen af 2023.

Det kan være et problem for flere ældre mennesker eller personer med nedsat syn.

Ældre Sagen: Dybt bekymrende
I praksis betyder det, at mange borgere som ikke har en smartphone, eller ikke kan finde ud af at installere MitID-appen kan få problemer med at foretage julegaveindkøb på nettet eller gennemføre betalinger på nettet.

”Det er dybt bekymrende for eksempelvis ældre personer, som ikke har en smartphone, og som derfor vil være ude af stand til at handle på nettet i et ukendt antal måneder. Det kan være en person på 75 uden en smartphone eller mobil, som er fysisk ude af stand til at komme ud af sin bolig og derfor er afhængig af at købe dagligvarer på nettet”, siger Bjarne Hastrup, direktør i Ældre Sagen til Politiken.

Det er også umuligt at validere sig ved at få tilsendt en sms-besked med en kode i forbindelse med net-handel, men Ældre Sagen og Dansk Blindesamufnd vurderer overfor Politiken, at det også volder problemer for nogle af deres medlemmer.

Udrulningen af MitID blev påbegyndt i oktober 2021, og i alt skal mere end fire millioner danskere over på den nye tjeneste.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere