Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: IT-Universitetet vil være dobbelt så stort inden 2030 / Norge lukker og slukker for fastnet til nytår / Netcompany hjælper det engelske forsvar med at flytte til cloud

Morgen-briefing: IT-Universitetet vil være dobbelt så stort inden 2030 / Norge lukker og slukker for fastnet til nytår / Netcompany hjælper det engelske forsvar med at flytte til cloud / Nye millioner fra Heinemeier og vækstfonden til dansk SaaS-startup / Pleo ansætter Head of Nordic Operations / En fjerdedel af iphoneproduktionen flytter formentlig til Indien / Techgiganterne begynder lige så stille at fyre folk

Mornings. Så blev det torsdag, og her en samling veloplagte, vigtige og vældig korte - men meget relevante - it-nyheder at begynde dagen på. Computerworld Morgen-briefing og Niels Veileborg ønsker alle en god dag.

IT-Universitetet vil være dobbelt så stort inden 2030

Ifølge den nye rektor for IT-Universitetet i København, Per Bruun Brockhoff, skal universitetet optage mange flere studerende og ansætte flere til staben. Det skriver Science Report.

“ITU skal i 2030 være meget større end vi er i dag. Inden for 1-2 år er vi klar til at optage 200 flere studerende om året, og i 2030 har vi en ambition om at have vækstet 100 procent både i forhold til studerende og ansatte, siger han.”

Lige nu optager ITU ca. 900 nye studerende hvert år.

Norge lukker og slukker for fastnet til nytår

Så er det slut med fastnettet i Norge. Telenor sørger for, at det hele lukker og slukker 31. december efter mere end 100 års service. Det skriver Berlingske.

“Kobbernettet er mange steder over 100 år gammelt og tilfredsstiller ikke længere kundernes krav til fart, sikkerhed og stabilitet. Derfor er nedlukningen i høj grad kundestyret men også begrundet med, at der ikke findes tilstrækkeligt med udstyr eller teknisk kompetence til at vedligeholde de uddaterede net,” siger Arne Quist Christensen fra Telenor Norge til det norske nyhedsbureau NTB.

I Danmark er der ingen slutdato på fastnettet, som over 300.000 stadig har abonnement på.

Netcompany hjælper det engelske forsvar med at flytte til cloud

Det britiske forsvarsministerium har hyret Netcompany til at hjælpe sig med at flytte cirka 50 applikationer fra legacy-systemer til særligt sikrede public clouds kaldet MODCloud. Det skriver Computerweekly.

Ifølge Netcompany har selskabet assisteret i forbindelse med migrering af 47 applikationer, som har flere hundrede tusinde brugere.

Forsvarsministeriets projekt begyndte i 2019 og handler om at rationalisere ministeriets datacenter-kapacitet og modernisere ministeriets applikationer.

Nye millioner fra Heinemeier og vækstfonden til dansk SaaS-startup

David Heinemeier Hansson og Vækstfonden går sammen i en millioninvestering i den danske SaaS-startup, Turis.

Turis fik tilført seks millioner for blot et år siden. Turis gik på markedet med sit produkt, en abonnementsbaseret softwareløsning (SaaS) til at modernisere virksomheders organisation og bureaukrati, i februar 2020.

Pleo ansætter Head of Nordic Operations

Fintech-virksomheden Pleo har ansat Hélène Podsadni Nilsson som Head of Nordic
Operations. Hun kommer senest fra Visa, hvor hun var Head of Fintech i Norden og Baltikum.

“Norden er et marked, der skiller sig ud, og vi er nået langt i vores digitale transformation, hvilket selvfølgelig betyder, at der er mange muligheder, men også udfordringer”, siger hun.

En fjerdedel af iphoneproduktionen flytter formentlig til Indien

Apple flytter formentlig en fjerdedel af iPhoneproduktionen fra Kina til Indien inden 2025, skriver Reuters.

Det skyldes geopolitiske spændinger og strenge lockdowns i Kina. Flere af Apples underleverandører har også flyttet produktion til Indien.

Apple har produceret i Indien siden 2017.

Techgiganterne begynder lige så stille at fyre folk

Udsigterne til lavere vækstrater og recession bider nu også på de store techgiganter.

Facebook-moderselskabet Meta skal spare mindst 10 procent på omkostningerne - noget af det ved fyringer, og Google har bedt en del ansatte om at finde nye jobs. Det skriver Wall Street Journal.

Også Snap Inc.skal reducere medarbejderstaben. Selskabet siger ligeud, at det vil fyre cirka 20 procent.