Artikel top billede

(Foto: JumpStory)

Gratis adgang til spotprisdata kan spare millioner på ejendomsbranchens elregninger

SaaS-selskabet Kiona leverer nu gratis realtidspriser fra elmarkedet til kunderne i ejendomsbranchen i detailbranchen, så de er bedre rustet til en vinter med energikrise.

SaaS-virksomheden Kiona er en såkaldt proptech-virksomhed. Selskabets platform bruges til at drifte, spare energi og rapportere om miljøpræstationer.

I dag er 55.000 erhvervsejendomme, boligbyggerier og offentlige bygninger samt 3.000 dagligvarebutikker i Nordeuropa forbundet til platformen.

Nu leverer Kiona kvit og frit data om elpriserne i realtid til kunderne. Adgang til spotpriser på elmarkedet i realtid fra Nord Pool Spot, som er den officielle elhandelsbørs for 16 europæiske lande, betyder, at elforbruget kan styres og planlægges mere intelligent.

“Hvis optimering i ejendomsbranchen tidligere ofte har handlet om at agere ansvarligt og reducere klimabelastningen, handler det nu også om på kort sigt at klare sig igennem en kommende krise vinter med skyhøje elpriser og håndtere problemet med overbelastning af elnettet”, siger Jon Åkerström, CPO hos Kiona.

“Der er stor interesse for, at vi tilbyder værktøjer, der kan give et smartere elforbrug og lavere omkostninger. Ved at flytte elforbruget til tidspunkter med mindre belastning på nettet kan vi hjælpe med at styre Europas problem med energibelastning og samtidig spare penge på elregningerne," siger Jon Åkerström.

Man bygningsejere har forhandlet elkontrakter, men selv disse kontrakter vil blive genforhandlet om få år.