Artikel top billede

(Foto: Unsplash / Alexander Popov)

Nye omkostninger bekymrer it-folk, der vender tilbage til kontoret efter pandemien

Flere og flere it-folk er bekymret over stigende transportomkostninger, når deres arbejdsgiver kræver, at de møder ind på det fysiske kontor.

Det er ikke alene stigende leveomkostninger, der skaber panderynker hos mange mennesker rundt omkring på kloden.

For ifølge det britiske it-medie The Register har et nyt begreb og en ny bekymring meldt sig på listen over de ting, som vi skal bekymre os om i øjeblikket.

Nemlig stigende arbejdsomkostninger.

En ny undersøgelse fra virksomheden Adaptavist, som er foretaget blandt 3500 it-professionelle briter, viser ifølge mediet, at 44 procent af de adspurgte var bekymret over de udgifter, som er forbundet med at skulle arbejde fuldtid på et fysisk kontor.

I en tid med stigende brændstofpriser er det især transportudgifterne, som vækker bekymringer.

29 procent af de adspurgte som er skeptiske ved at vende tilbage på kontoret, oplyser at tiltag som transportgodtgørelse og gratis parkering vil gøre dem mere motiveret til at møde op på arbejde.

Mange typer omkostninger

John Turley, der står bag undersøgelsen for Adaptavist, vurderer over for The Register at der både kan være mentale, emotionelle og økonomiske omkostninger forbundet med at vende tilbage til kontoret.

Samtidig påpeger han at mange ansatte lider en omkostning ved at have mindre fleksibilitet til at tilrettelægge deres hverdag. Noget som mange er blevet ekstra opmærksomme på under pandemien.

"Netop som medarbejderne har vænnet sig til at sætte spørgsmålstegn ved det niveau af fleksibilitet og frihed, som deres arbejdsgiver giver dem, så er de nu helt forståeligt også begyndt at overveje de omkostningerne som er forbundet med at møde ind på kontoret,” siger han til The Register.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere