Artikel top billede

(Foto: Unsplash / Alexander Popov)

Nye omkostninger bekymrer it-folk, der vender tilbage til kontoret efter pandemien

Flere og flere it-folk er bekymret over stigende transportomkostninger, når deres arbejdsgiver kræver, at de møder ind på det fysiske kontor.

Det er ikke alene stigende leveomkostninger, der skaber panderynker hos mange mennesker rundt omkring på kloden.

For ifølge det britiske it-medie The Register har et nyt begreb og en ny bekymring meldt sig på listen over de ting, som vi skal bekymre os om i øjeblikket.

Nemlig stigende arbejdsomkostninger.

En ny undersøgelse fra virksomheden Adaptavist, som er foretaget blandt 3500 it-professionelle briter, viser ifølge mediet, at 44 procent af de adspurgte var bekymret over de udgifter, som er forbundet med at skulle arbejde fuldtid på et fysisk kontor.

I en tid med stigende brændstofpriser er det især transportudgifterne, som vækker bekymringer.

29 procent af de adspurgte som er skeptiske ved at vende tilbage på kontoret, oplyser at tiltag som transportgodtgørelse og gratis parkering vil gøre dem mere motiveret til at møde op på arbejde.

Mange typer omkostninger

John Turley, der står bag undersøgelsen for Adaptavist, vurderer over for The Register at der både kan være mentale, emotionelle og økonomiske omkostninger forbundet med at vende tilbage til kontoret.

Samtidig påpeger han at mange ansatte lider en omkostning ved at have mindre fleksibilitet til at tilrettelægge deres hverdag. Noget som mange er blevet ekstra opmærksomme på under pandemien.

"Netop som medarbejderne har vænnet sig til at sætte spørgsmålstegn ved det niveau af fleksibilitet og frihed, som deres arbejdsgiver giver dem, så er de nu helt forståeligt også begyndt at overveje de omkostningerne som er forbundet med at møde ind på kontoret,” siger han til The Register.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere