Artikel top billede

Hævngerrigt par fra Vietnam stod bag ødelæggende hackerangreb på international hotelkæde

Det var et par fra Vietnam, der angreb hotelhæden Intercontinental Hotels Group og slettede massive mængder data. Årsagen lyder, at det var "for sjov."

Det var angiveligt et par fra Vietnam, der "for sjov" angreb og slettede en stor mængde data hos Intercontinental Hotels Group (IHG) sidste uge.

De to hackere har selv fortalt britiske BBC, at de udførte det ødelæggende angreb mod hotelkæden med over 6.000 hoteller på verdensplan.

Parret erkender nu overfor BBC, at de angreb kæden med et ransomware-angreb, hvorefter IHG nægtede at betale en løsesum for dekrypteringsnøglen. Da dette ikke lykkedes valgte de i stedet at slette store mængder data i frustration.

De skulle angiveligt have fået adgang til hotelkædens systemer med at have gættet et svagt kodeord, Qwerty1234, fremgår det.

En ekspert fortæller til mediet, at denne sag understreger hvor hævngerrige de it-kriminelle kan være.

Cybersikkerhedsekspert ved Forescout, Rik Ferguson, fortæller, at selvom hotelkædens it-afdeling i begyndelsen fandt en måde at afværge angrebet, så var de efterfølgende i stand til at finde en måde at udøve skade på.

"At hackerne ændrer taktik ser ud til at fødes ud af en hævngerrig frustration. De kunne ikke få penge ud af dem, så langer de ud i stedet og det understreger det faktum, at vi ikke taler om professionelle cyberkriminelle her," fortæller Rik Ferguson.

IHG står blandt andet bag det store luksushotel Crowne Plaza i København.

Intercontinental driver de mange tusinde hoteller i hele verden i form af 17 forskellige hotelkæder. Blandt andet Holiday Inn, Crowne Plaza og Regent.

Angrebet påvirkede systemerne sådan, at gæster ikke kunne booke eller tjekke ind.

I starten lød det fra kæden, at der var tale om en systemfejl. Først et døgn efter erkendte selskabet, at der var tale om et ransomware-angreb.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere