Artikel top billede

(Foto: Nasa.org)

Nordjysk it-selskab er med til at forme fremtidens globale 5G-netværk

Gatehouse Satcom fra Nørresundby er med til at tegne fremtidens globale 5G-netværk.

I den nordjyske by Nørresundby er man med helt fremme, når det gælder fremtidens 5G-netværk.

It-selskabet Gatehouse Satcom har netop færdiggjort en analyse og modellering af et globalt datanetværk for det amerikanske selskab Omnispace, der arbejder på at blive et a de første selskber til at præsentere en global 5G-løsning, skriver Børsen.

"I første omgang har vi foretaget modelleringen. Og det næste skridt bliver en aftale om levering af software, som muliggør servicen. Det betyder, at vi skal levere stationer til de enkelte satellitter i netværkssystemet, så de kan kommunikere med devices og master på Jorden og sidenhen med hinanden," siger Thomas Scott Jensen, direktør for Gatehouse Satcom.

Selskabet, der specialiserer sig i software til satellitkommunikation, har i dag 33 ansatte.

Tanken bag de globale 5G-netværk består af, at man forbinder stationære mobilmaster med satellitter, så dækningen er både på land, til vands og i luften.

Det forventers, at omkring tre milliarder mennesker kan få adgang til internettet via det globale netværk, lyder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere