Artikel top billede

(Foto: Pr-foto)

Fynske Umbraco får ny millionindsprøjtning: Klar til at satse stort på USA

It-selskabet Umbraco har netop fået tilført 20 friske millioner, der blandt andet skal bruges til et større skub ind på det amerikanske marked.

Umbraco fra Fyn har netop fået tilført 20 millioner kroner.

Pengene, der kommer fra eksisterende investorer, skal bruge på at sætte ild under væktplanerne i USA, skrive selskabet i en meddelelse.

”Jeg siger ikke, pengene fra kapitaludvidelsen er øremærket vores investeringer i at accelerere væksten yderligere i USA, men vi kommer nok til at bruge en del af de 20 millioner på at få udvidet det eksisterende setup i USA, herunder ansættelser af nye medarbejdere, marketing, salg med videre,” forklarer Umbracos Chief Friend Maker Kim Sneum Madsen.

Under coronakrisen blev selskabet vækstplan i USA sat mere eller mindre på hold. Men med den seneste investering er der lagt i kakkelovnen til vokseværk.

Umbraco har som mantra, at der skydes hver en tjent krone tilbage i virksomheden til brug for investeringer i udvikling, nye forretningsområder og vækst, lyder det. Denne tilgang er også blevet adopteret af den nye ejer, Monterro, der købte selskabet sidste år.

Den vækst, der nu lægges an til, skal fordeles udover selskabet hovedmarkeder, der udgøres af Norden, US, UK og Holland. De lande klarer sig rigtigt godt, lyder det, og har i øjeblikket vækstet 30 procent mere end forventet for 2022.

"Så vi føler timingen er rigtig nu til at investere i blandt andet USA, som vi virkelig satser på at få op i yderligere omdrejninger. Det er et vigtigt marked for os at slå igennem på. Vi har bl.a. sendt vores danske salgsdirektør til USA i en længere periode, hvor han er i spidsen for at forstærke og udvide organisationen derovre,” siger Kim Sneum Madsen.