Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Her er de mest innovative selskaber i verden: Apple bedre end alle andre

It-virksomheder i lange baner topper listen over verdens mest innovative selskaber, når det kommer til bæredygtig omstilling. Apple ligger helt i top som bedre end alle andre i verden lige nu.

For andet år i træk topper Apple listen over verdens 50 mest innovative virksomheder i 2022.

Det viser en rapport fra den amerikanske konsulentvirksomhed Boston Consulting Group (BCG).

Lige i hælene følger Microsoft og Amazon på henholdsvis anden- og tredjepladsen, mens Googles moderselskab Alphabet ligger på en fjerdeplads.

Faktisk udgør it- og tech-virksomheder næsten halvdelen af de 50 mest innovative selskaber i verden. Der er nemlig hele 23 af den slags virksomheder på listen.

Listen viser også, at det især er amerikanske virksomheder, der udgør mere end halvdelen af de 50 virksomheder på listen.

Det er en tendens, der har gjort sig gældende de seneste fem år.

I år er tre ud af fire nye virksomheder på listen forbundet til software, it eller hardware.

Der er tale om Nvidia, der kommer ind på en 15. plads, mens ByteDance, der er TikToks moderselskab, kommer ind på plads nummer 45 og Panasonic, der ligger lige bagved på nummer 46.

Best practice

Konsulentvirksomheden BCG har forsøgt at undersøge, hvad der adskiller de ledende innovationsvirksomheder fra andre.

Et område, hvor disse virksomheder adskiller sig fra andre, er på bæredygtighed.

Ifølge BCG, så topper næsten 80 procent af top-50 over innovative virksomheder også listen over virksomheder der er mest bæredygtige og ledende indenfor ESG.

Andre faktorer, der spiller ind i topvirksomhedernes placering, er blandt andet en kultur af vedvarende innovation indenfor forretning, evnen til at benytte sig af datadrevne indsigter til at forme strategi og beslutningstagninger.