Artikel top billede

(Foto: Microsoft/PR)

Sådan vil Satya Nadella styre Microsoft gennem svære økonomiske tider

Microsoft-topchef ser flere optimiske tendenser i et ellers dysters makroøkonomisk miljø.

Microsofts administrerende direktør Satya Nadella har lagt en plan for, hvordan software-giganten vil styre igennem de makroøkonomiske udfordringer, som synes at vokse sig større.

I et interview med erhvervsmediet Bloomberg, specificerer han, hvordan Microsoft som virksomhed skal styres igennem en eventuel krise, og hvordan selskabets produkter kan bidrage til at nedbringe inflationen.

Samtidig giver han en skitse af, hvordan produktiviteten skal sættes i vejret.

Software-fordele

Her udtrykker han optimisme, når det gælder Microsofts evne til at håndtere en svækket global økonomi og stigende inflation.

”Udfordringerne er reelle – og inflationen er bestemt overalt omkring os,” noterer han, mens han samtidig pointerer, at software-løsninger kan bidrage til at sænke inflationen.

”Jeg vil altid fremhæve den pointe, at i usikre tider virker software som en deflationær styrke,” ved at tillade at selskabets kunder ’kan skabe mere med mindre’.

Af samme grund forventer han at der er grunde til at være optimistisk omkring Microsofts produkters værdi:

”Jeg er optimistisk, når det gælder vores markedsandele, men vi er ikke immune over alt det, som de makroøkonomiske modvinde byder på,” understreger han.

Microsofts håndtering

De dystre udsigter i verdensøkonomien får Microsoft til at søge en mere velovervejet tilgang til sin drift og udvikling.

Satya Nadella forventer, at Microsoft skal tage samme medicin, som Microsoft-kunderne kommer til: ”At skulle skabe mere med mindre.”

For selskabet er det allerede blevet omsat til færre nyansættelser og decideret annullering af jobopslag i vigtige områder som Azure-divisionen og Microsoft division til udvikling af it-sikkerhedsløsninger.

Over sommeren har Microsoft fyret omkring en procent af staben, blandt andet hos ansatte inden for rådgivning og kunde- og partnerløsninger.

Selskabet tæller nu 180.000 ansatte, hvor 70.000 nye medarbejdere er stødt til under corona-pandemiens rasen.

Visse vækstområder

Satya Nadella understreger samtidig, at mens visse afdelinger slankes, er der andre områder, som fortsat er i sund vækst.

”Vi har mange forretningsområder, som klarer sig superfint og som vil fortsætte med at vokse, mens vi samtdig holde nøje øje med, hvordan den makroøkonomiske situation udvikler sig.”

Med fortsat udsigt til vækst og forbedret produktivitet, komme Microsoft til at klare sig i krisen: ”Vi vil kunne navigere i de rørte vande,” slutter han.