Artikel top billede

Bog: Derfor er der ingen vej uden om talgymnastikken

I Tallene i vores liv forklarer den unge matematiker og filosof Stefan Buijsman, hvorfor vi ikke bare kan kaste ligningerne på møddingen. For matematik er del af fundamentet under hele vores moderne samfund.

Har man større børn i folkeskole eller gymnasium – eller har man selv svedt over ligninger, komplekse tal og vektorer – kommer spørgsmålet før eller siden:

”Jamen.. Hvad skal jeg dog bruge det til?”

Det giver den unge matematiker og filosof Stefan Buijsman flere gode svar på i sin bog Tallene i vores liv – matematikken og verden omkring os. For matematik er en grundlæggende disciplin bag alt fra epidemiologi til IT og teknologi.

Uden basal viden om talgymnastik ville det eksempelvis være umuligt at bygge modeller og systemer, der holder rede på demografi, smitteveje, meteorologi, samfunds- og virksomhedsøkonomi, geodata, ruteplanlægning og alt muligt andet.

Og ikke kun fordi både computere og GPS ville være helt utænkelige, medmindre matematisk kyndige hjerner havde udviklet og forfinet de bagvedliggende modeller. For slet ikke at tale om at sende satellitterne op i første omgang, så de bliver, hvor de skal være.

Tallene i vores liv – matematikken og verden omkring os tager læseren med på udflugt til både antikkens Grækenland, oldtidens Irak og 1800-tallets møgbeskidte og kolerabefængte London.

Men den forklarer også, hvordan matematikken kommer i spil, når der skal udvikles nye og avancerede kræftbehandlinger. Man kan læse forfatterens indledning til bogen her.

Det vil ikke være rimeligt at kalde forfatteren for et vidunderbarn, for i skrivende stund er Stefan Buijsman trods alt midt i tyverne.

Men han blev trods alt kandidat i filosofi i en alder af 18 år, blot for umiddelbart efter at tage fat på sin ph.d. ved Stockholm Universitet i matematikkens filosofi – hvilket han afsluttede på halvandet år.

Siden har han udgivet flere andre bøger. Blandt andet en bog om kunstig intelligens, som vi skrev om i sidste uge.

Titel: Tallene i vores liv – matematikken og verden omkring os / Forfatter: Stefan Buijsman
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere