Artikel top billede

(Foto: Romain Dancre)

Krisestemning får de etablerede tech-selskaber til at øjne billige opkøb

De stigende renter og den store økonomisk usikkerhed får nu etablerede it-selskaber til at lure på opkøb til knaldtilbud. Tech-startups har nemlig fået sværere ved at skaffe kapital, og før eller siden slipper pengene op.

Frygten for recession breder sig, renterne stiger og samtidig har de mindre tech-startups sværere ved at skaffe kapital.

Det får de store, etablerede it-selskaber til at øjne muligheden for attraktive opkøb.
Sådan lyder vurderingen fra Thomas Tofte Hansen, partner hos revisionshuset EY, skriver Finans.

"Der er mange af de store strategiske spillere, der har opbygget nogle gode balancer og har mange penge på bogen. Det er den ene side. Men jeg tror også, at man vil se nogle af de mindre virksomheder med eksempelvis stærke fonde i ryggen foretage opportunistiske opkøb," siger han til Finans.

Han peger blandt andet på it-selskaber som Visma og EG, der begge har store kapitalfonde i ryggen, der har musklerne til at foretage opkøb - selv i usikre tider.

Det er efterhånden blevet sværere for de små selskaber at skaffe kapital, da renterne stiger og mange investorer stopper op og ser tiden an. Men EY bekræfter dog, at der i Danmark stadig er godt gang i virksomhedshandler i it-branchen, selvom det tegner til en afmatning, lyder det.