Artikel top billede

Spotify køber AI-selskab af Fyens Stiftstidende: Scorer millioner

Fyens Stiftstidendes investeringsselskab, FST Growth, foretager nu sin første exit. Det er irske Kinzen, der leverer teknologi til at bekæmpe misinformation, der er blevet solgt til Spotify.

Mediet Fyens Stiftstidendes investeringsselskab, FST Growth, gennemfører sit første frasalg af en investering.

Det drejer sig om det irske selskab Kinzen, som bekæmper misinformation.

Kinzen er nemlig blevet solgt til streaming-kæmpen Spotify, som er kendt for musik og podcasts.

FST Growth investerede i Kinzen i sommeren 2020 og tjener nu en tocifret milliongevinst ved salget af sin aktiepost, fremgår det af en pressemeddelelse.

Det konkrete beløb bliver dog ikke afsløret.

Kinzens softwareløsninger bruger AI og databehandling til validering af digitalt indhold på skrift, tale og billeder forud for publicering, og formålet er, at Spotify vil bruge det til blandt andet podcasts for at forebygge skadeligt indhold på platformen.

"Siden vi gik ind i Kinzen i sommeren 2020 er efterspørgslen efter skalérbare, højkvalitetsløsninger til bekæmpelse af den stigende mængde misinformation på de store platforme steget markant og selskabets omsætningsudvikling har længe lignet den i venture-kredse eftertragtede hockeystav," Morten Andersen, administrerende direktør for FST Growth, i meddelelsen.

Kinzen har generelt været nødt til at holde aftalerne med deres kunder hemmelige, men tidligere på året annoncerede Spotify officielt et partnerskab med Kinzen efter en række sager om misinformation i podcasts på platformen, fremgår det af meddelelsen.

Ifølge Reuters er der tale om Joe Rogans podcast og værtens forhold til corona og vacciner.

"FST Growth investerer målrettet i publicistisk medieinnovation, hvor vores vigtigste kriterie er, at alle vores investeringer på den ene eller anden måde adresserer mediebranchens største udfordringer. Når vi samtidig kan sikre et økonomisk afkast som i tilfældet med Kinzen, er vi kommet rigtig langt," siger Morten Andersen, adm. direktør i FST Growth i meddelelsen.

FST Growth blev stiftet i 2018 af Fyens Stiftstidende og Den Fynske Bladfond.

Kinzen er stiftet af Mark Little og Áine Kerr, der begge er uddannede journalister og tidligere udviklede og solgte medieselskabet Storyful til Rupert Murdochs News Corp i 2013.