Artikel top billede

(Foto: Photo by Benjamin Voros on Unsplash)

Ransomware-angreb rammer amerikanske hospitaler: Må udskyde operationer og flytte patientaftaler

En af USA største hospitalskæder er blevet ramt af et ransomware-angreb, der har tvunget selskabet bag til at lukke ned for visse it-systemer.

USA næststørste nonprofit-hospitalskæde CommonSpirit Health er blevet ramt af et ransomware-angreb, der har tvunget hospitalet til at undskylde operationer og flytte patientaftaler.

Det skriver det amerikanske medie NBC News.

CommonSpirit har hovedkvarter i Chicago, og det er ifølge NBC News den fjerde største sundhedsleverandør i USA, hvor koncernen driver 1.000 sundhedsfaciliteter og 140 hospitaler på tværs af 21 amerikanske delstater.

"Vores faciliteter følger de eksisterende protokoller for systemafbrydelser, og der bliver taget skridt til at minimere konsekvenserne af nedbrudde," lyder det i en meddelelse på hospitalskædens hjemmeside.

Må flytte aftaler

Her oplyser hospitalskæden ligeledes, at den som følge nedbruddet har måtte flytte flere patientaftaler.

“Vi fortsætter med efterforske hændelsen og følger eksisterende protokoller,” lyder det.

Brett Callow, der analytiker hos cybersikkerhedsselskabet Emisoft, oplyser til NBC News at 15 amerikanske leverandører af sundhedsydelser, herunder 61 hospitaler, er blevet ramt af ransomware angreb i 2022.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere