Artikel top billede

Det globale pc-salg styrtdykker: Mange er begyndt at holde igen med indkøbene

Det globale pc-salg styrtdykker. Salget faldt med 18 procent alene i tredje kvartal som en direkte konsekvens af stigende bekymringer og påholdenhed.

Det globale pc-salg falder brat.

Det samlede salg af bærbare og stationære computere faldt med hele 18 procent i årets tredje kvartal, hvor der samlet set blev solgt 69,4 millioner enheder.

Sådan lyder opgørelsen fra analysehuset Canalys, der peger på stigende bekymringer over fremtiden, inflation og stigende renter som nogle af hovedårsagerne.

Hertil kommer, at fyldte varelagre hos en række stor-distributører har stoppet det momemtum, som pc-branchen ellers har haft i de senere år.

Ifølge Canalys tyder alt på, at opbremsningen vil fortsætte langt ind i 2023.

Tilbagegangen er af rekord-størrelse, lyder det fra analysehuset.

“Den hurtige afmatning i efterspørgslen på tværs af alle segmenter er et bekymrende tegn for hele supply chainen,” lyder det fra Canalys.

Ifølge analysehuset rammer tilbagegangen bredt fra giganterne AMD og Intel til mindre producenter af komponenter. Alle nedjusterer for tiden og er begyndt at tilpasse.

“Den overordnede optimisme er falmet i kølvandet på stigende priser overalt,” lyder det.

En stor del af pc-markedet bygger ifølge Canalys på salg til uddannelses-sektoren.

Men ikke mindst denne sektor er for tiden hårdt ramt af spareplaner og lignende, mens den offentlige sektor globalt set istedet kanaliserer penge over mod mere umiddelbare behov.