Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Visma-ansatte får en ekstra fridag / Efter kæmpe salg: Nu fratræder Henrik Kastbjerg som direktør for IT-Relations / Apple udruller opdatering til iOS 16

Visma-ansatte får en ekstra fridag. Efter kæmpe salg: Nu fratræder Henrik Kastbjerg som direktør for IT-Relations Apple udruller opdatering til iOS 16. Thyboer og morsingboer kan nu få fiber-abonnement hos Hiper Hjælp Computerworld – giv os din ærlige mening, og så er det i 135 år siden, at comptometeret blev patenteret.

Go' morgen venner.

Det er i dag tirsdag 11. oktober, og her er Computerworlds morgen-briefing.

Det er igen i dag Jacob Wittorff, der sidder bag tasterne og har mixet dagens bitter-søde nyhedscocktail til dig.

Den første historie, som vi hælder i cocktail-shakeren handler om, at de ansatte hos Visma e-conomic får en ekstra betalt fridag om året. Det er dog ikke en dag, der skal bruges til at dangere den på sofaen.

Visma-ansatte får en ekstra fridag

De mere end 350 ansatte hos Visma e-conomic, får nu en ekstra betalt fridag om året til at udføre frivilligt arbejde.

Medarbejderne kan frit vælge, hvilken organisation som de vil udføre frivilligt arbejde for, men hvis man er i tvivl om, hvilken organisation som man skal vælge, så har Visma e-conomic dog også en række forslag.

Selskabet har nemlig indgået et samarbejde med organisationerne ReDi School, Coding Class og HackYourFuture, som alle arbejder for at få flere folk ind i it-branchen.

“De tre forskellige organisationer rammer ned i en udfordring, som ikke kun rammer Visma e-conomic, men hele branchen. Det vil vi gerne være med til at løse. Derfor giver det også rigtig god mening at indgå i partnerskaber med netop dem. ReDI School og HackYourFuture har fokus på at hjælpe flygtninge, asylansøgere og andre vanskeligt stillede grupper ind på det danske IT-jobmarked, mens Coding Class har fokus på at udvikle kommende IT-talenter helt fra folkeskolen,” forklarer Nicoline Weih, CSR-manager i Visma e-conomic ifølge en pressemeddelelse.

Efter kæmpe salg: Nu fratræder Henrik Kastbjerg som direktør for IT-Relations

Ifølge det Centrale Virksomhedsregister, CVR, er IT-Relations stifter Henrik Kastbjerg fratrådt som direktør for selskabet.

Det sker efter, at ITM8, der er selskabet bag IT-Relations, i foråret blev opkøbt af kapitalfonden Acxel og Chr. Augustinus Fabrikker, for seks milliarder kroner.

Ifølge Børsen ejede Henrik Kastbjerg 20 procent af selskabet, mens kapitalfonden HG Capital sad på hovedparten af aktierne før Axcels opkøb.

Apple udruller opdatering til iOS 16

IOS 16.0.3 som Apple har netop har udsendt indeholder en række mindre fejlrettelser til iOS 16, der blev lanceret i september.

Opdateringen retter blandt andet en fejl i kamera-softwaren på iPhone 14 Pro og 14 Pro Max samt en fejl, der betyder, at der lav mikrofon-lyd i telefonopkald med CarPlay.

Du finder opdateringen ved at gå indstillinger på din iPhone og herefter vælge generelt og dernæst softwareopdatering.

Thyboer og morsingboer kan nu få fiber-abonnement hos Hiper

Thy-Mors Erngi og internetselskabet Hypre har indgået et samarbejde, der betyder, at borgere i Thy og Mors nu kan tegne abonnement hos Hiper via Thy-Mors Energi fibenet.

”Hiper er superstærke, når det kommer til at levere lynhurtigt og stabilt internet, og for os er det vigtigt, at vores andelshavere kan vælge de digitale løsninger, der passer bedst til deres behov. Vores ambition er at kunne tilbyde alle husstande de bedste produkter og den bedste forbindelse på adressen, og det indebærer også, at vi kan tilbyde en bred portefølje af gode valgmuligheder – der passer Hiper perfekt ind,” siger Lars Thorup Nielsen, fiberchef i Thy-Mors Energi via en pressemeddelelse.

Hjælp Computerworld – giv os din ærlige mening

Afslutningsvis skal vi også henlede din opmærksomhed på Computerworlds igangværende læserundersøgelser. Her får du mulighed for at give din ærlige og uforbeholdenhed mening til kende om os. Undersøgelsen tager blot fem minutter og består kun 13 spørgsmål.

Deltag i undersøgelsen her.

Om dagen i dag: For 135 år bliver comptometeret patenteret

Den 11. oktober 1887 fik Dorr E. Felt patent på comptometeret, der var verdens første let-anvendelige og kommercielt succesrige mekaniske regnemaskine.

Den første udgave blevet bygget i en makaroni-kasse, men helt op til 1970’erne blev der solgt comptometre, som blandt andet blev brugt i regnskabsafdelinger i større virksomheder. Langt op i det 20. århundrede fandtes der desuden comptometer-skoler, hvor folk kunne lære at få mest muligt ud af maskinerne.