Artikel top billede

Bog: Thorborgs vej som leder fra tankstationen til Jubii og Dinero

I Martin Thorborgs ”Min vej som leder” får man – foruden en masse anekdoter –serieiværksætterens overvejelser om, hvordan man udvikler sig som leder ved blandt andet at erkende fejl og lære af dem.

Martin Thorborg er oprindelig kendt som medstifter af Jubii, der siden blev solgt til Lycos Europe for et på papiret meget stort beløb i Lycos-aktier. Desværre blev aktierne kort efter nærmest værdiløse.

Men det tog ikke modet fra Thorborg, der efterfølgende bl.a. stiftede den succesfulde ERP-service Dinero, som siden blev afhændet til Visma – med et mere fordelagtigt økonomisk resultat – og hvor han stadig er administrerende direktør.

Martin Thorborg har gennem årene gjort sig bemærket som flittig debattør og foredragsholder, og han har tidligere skrevet en bog om sit iværksætterliv samt bogen ”Fra led til leder.”

Nu udkommer Min vej som leder, der tager tråden op fra de to forrige og handler om præcis dét, titlen angiver: Nemlig at udvikle sig som leder.

Her følger man forfatteren fra hans første job på en tankstation under en chef, der nogle gange var god og inspirerende, andre gange opfarende, kolerisk og urimelig.

Denne og andre oplevelser er omdrejningspunkter for forfatterens betragtninger om, hvordan man udvikler sig som leder på godt og ondt.

Herunder også om, hvordan den hastige vækst hos bl.a. Jubii udfordrede hans egne ideer om, hvordan man agerer som topchef i en situation, hvor man med lidt for hurtige beslutninger risikerer at træde egne mellemledere over tæerne og undergrave deres indsats, planer og troværdighed.

Martin Thorborg er – hvilket man vil vide, hvis man følger ham på sociale medier eller andetsteds – en udpræget praktiker, der arbejder ud fra en filosofi om, at des mere man beskæftiger sig med ledelse, des bedre bliver man.

Han erkender åbent, at det kan lyde en smule banalt. Men metoden har ikke desto mindre givet afkast. Blandt andet i form af imponerende vækst og tårnhøj medarbejdertilfreds hos Dinero.

Martin Thorborg fortæller også, hvordan han som nybagt medlem af en VL-gruppe frygtede, at de andre topchefer med deres flotte titler, MBA-diplomer og langt flere ansatte hurtigt ville gennemskue, at han ikke for alvor havde noget at byde ind med.

Men blev glædeligt overrasket, da det med tiden viste sig, at det udprægede iværksættergen kombineret med en praktisk orienteret trial and error-tilgang til ledelsesdisciplinen kunne yde et værdifuldt supplement til de mere teoretisk funderede modeller, som VL-fællerne lagde til grund for deres arbejde og karriere.

Min vej som leder er skrevet – som det hedder – ”i samarbejde med” foredragsholderen Anders Gisselmann og er letlæst, underholdende og inspirerende.

Først og fremmest er den dog i udpræget grad Martin Thorborg om Martin Thorborg, hvilket man afhængig af temperament vil holde af eller ej.

Den er samtidig en opmuntrende påmindelse om, at man kan komme langt med viljen til at rejse sig op, når man falder – samt ved at erkende og lære af sine fejl. Samt med en smule held.

Titel: Min vej som leder
Forfatter: Martin Thorborg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere