Artikel top billede

Skydes i gang i dag: Ny MitID-løsning udrulles til 340.000 danske organisationer

I dag begynder udrulningen MitID Erhverv. I den kommende tid vil 35.000 organisationer hver uge modtage en invitation til løsningen.

Udrulningen af erhvervsløsningen til MitID, MitID Erhverv, er netop begyndt i dag.

Den nye løsning kommer til at erstatte NemID med medarbejdersignatur for virksomheder, foreninger og offentlige myndigheder.

Løsningen henvender sig således til organisationer med ansatte eller medlemmer, der har brug for at få adgang til Digital Post for selskabet, indberette barsel eller foretage digitale underskrift på vegne af organisationen.

“Med MitID Erhverv bliver det mere fleksibelt for medarbejderne, når de skal logge på. Med MitID Erhverv får medarbejdere og foreningsmedlemmer bl.a. mulighed for at benytte den samme MitID app, som de bruger privat, til deres erhvervsidentitet,” oplyser Digitaliseringsstyrelsen.

35.000 invitationer om ugen

Udrulningen kommer til at ske løbende.

MitID oplyser, at 35.000 virksomheder og foreninger hver uge vil blive inviteret til at løsningen.

Større virksomheder vil ifølge Digitaliseringsstyrelsen skulle vente til 2023 med overgangen til MitID Erhverv, men det ventes, at alle virksomheder med op til brugere af NemID med medarbejdersignatur vil være inviteret inden nytår.

I alt skal 340.000 virksomheder, foreninger og myndigheder migreres fra den gamle NemID-løsning med medarbejdersignatur til MitID Erhverv, oplyser Digitaliseringsstyrelsen.