Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: André Rogaczewski drømmer om en samlingsregering / Twitter genovervejer livstidskarantæner / Meny klar med online-satsning: Åbner digital vinhandel

André Rogaczewski drømmer om en samlingsregering. Meny klar med online-satsning: Åbner digital vinhandel. Ransomware-angreb i sundhedssektoren har ofte store konsekvenser, og i dag er det 39 år siden, at det første kommercielle opkald via mobilnettet blev gennemført.

Godmorgen folkens

Det er i dag lille-fredag, og i dag er det Jacob Wittorff, der med et par hårde tramp på kickstarteren får liv i din nyhedsdag.

Så lyn trygt læderjakken op og tag et fast greb om gashåndtaget, fordi i dagens morgen-briefing lægger vi ud med en historie om det forstående valg og den efterfølgende regeringsdannelse.

Her drømmer mange danske erhvervsfolk om mindre polarisering og drama. I stedet ønsker de stabilitet og handlekraft.

André Rogaczewski drømmer om en samlingsregering

En af de erhvervsfolk, der drømmer om en stabil beslutningsdygtig og ikke mindst bredt forankret regeringer er Netcompany-stifteren André Rogaczewsk.

Det skriver Berlingske.

André Rogaczewski bruger begrebet en samlingsregering, der blev brugt under besættelsen, hvor alle de betydningsfulde danske partier fandt sammen.

“En samlingsregering – ja, det er det ord, man må bruge – kan agere hurtigt, når det gælder taktiske beslutninger. Den repræsenterer hovedparten af danskerne, og regeringens medlemmer er tæt på hinanden. Husk, vi er i krig,” siger Netcompany-stifteren til Berlingske.

Twitter genovervejer livstidskarantæner

Det sociale medier Twitter, der står til at blive opkøbt af verdens rigeste person Elon Musk, vil nu genoverveje sin politik om at give brugere livstidskarantæner.

Det skriver Financial Times.

Elon Musk har tidligere fortalt, at hvis han overtager platformen, vil han erstatte livstidskarantæner med tidsbegrænsede suspenderinger af brugerne

Financial Timens skriver dog, at det er tvivlsomt, at en ændring af karantænetreglerne vil betyde, at platformens mest berømte person med permanent karantæne, Donald Trump, vil få et comeback. Men man vil dog undersøge om folk, der har begået mindre forseelser har fået en uproportional hård straf.

Meny klar med online-satsning: Åbner digital vinhandel

Supermarkedskæden Meny, der er en del af Dagrofa-koncernen, går nu ind på markedet for dagligvarehandel på nettet. Det oplyser Dagrofa i en pressemeddelelse.

Meny har dog valgt at satse på en niche frem for at vælte alle hylderne ud på hjemmesiden.

Supermarkedskæden forsøger derfor med satsningen Meny Vin at få en bid af markedet for online vinsalg, og allerede i løbet af denne måde vil Menu begynde at teste løsningen, som efterfølgende skal udrulles på landsplan.

"Lanceringen af Menys e-handelsplatform er en vigtig brik på en offensiv rejse mod de bedste digitale kundeoplevelser i Meny og Dagrofa. Jeg ser frem til, at vi snart for alvor kan begynde at se resultaterne af de nye digitale tiltag, vi arbejder på," siger koncernchef for Dagrofa, Tomas Pietrangeli ifølge en pressemedddelelse.

Ransomware-angreb i sundhedssektoren har ofte store konsekvenser

Hver fjerde organisation fra sundhedssektoren, der rammes af ransomware, bliver tvunget til at stoppe driften helt.

Det fremgår af en undersøgelse, som it-sikkerhedsfirmaet Trend Mivro har gennemført.

Undersøgelsen, der er foretaget blandt 2.958 beslutningstagere fra 26 forskellige lande, viser desuden, at 57 procent af de adspurgte fra sundhedsorganisationer oplyser, at de har været ramt af ransomware i løbet af det seneste år.

“Driftsstop kan true patienternes liv. Sundhedsorganisationerne er derfor nødt til at forbedre deres evner til at opdage og reagere på cybertrusler og at dele de nødvendige oplysninger med samarbejdspartnere og leverandører for at sikre forsyningskæderne bedre,” siger Christian Beck, landechef for Trend Micro i Danmark, ifølge en pressemeddelelse.

I dag for 39 år siden: Det første kommercielle mobilopkald bliver gennemført

Den 13. oktober 1983 bliver det første kommercielle opkald via et amerikansk mobilnetværk gennemført.

Opkaldet blev foretaget af Bob Barnett, der var topchef for teleselskabet Ameritech, mens han sad i sin bil uden for stadionet Soldier Field i Chicago, hvor NFL-holdet Chicago Bears, til dagligt spiller.

I den anden ende af linjen var det Graham Bells barnebarn, som tog opkaldet fra en telefon i Tyskland

Du kan se en optagelse af opkaldet lige her.