Artikel top billede

(Foto: Francois Genon)

Google, Amazon og Meta under beskydning for skjult lobbyarbejde i EU

Amazon, Alphabet og Meta finansierede en ekstern lobbygruppe, der skulle påvirke en større europæisk teknologilov, men undlod at afsløre forbindelserne. Sådan lyder en anklage, indgivet af medlemmer af Europa-Parlamentet.

De tre tech-giganter Amazon, Alphabet og Meta bliver beskyldt for at have finansieret en ekstern lobbygruppe, der skulle påvirke de to store tech-love Digital Markets Act og Digital Services Act i EU, uden at have oplyst om forbindelserne.

Sådan lyder en anklage, indgivet af tre medlemmer af Europa-Parlamentet.

Det skriver Bloomberg.

Ifølge anklagen brød tech-giganterne gennemsigtighedsreglerne for lobbyisme og undlod at opføre deres medlemmer korrekt. De bliver mere konkret anklaget for at have udøvet lobbyarbejde under dække af en gruppe, der repræsenterede små og mellemstore virksomheder.

Gruppen gik under navnet Connected Commerce Council, hvor altså Google, Amazon og Meta skulle have været repræsenteret.

Hvis det viser sig, at de har brudt sig mod gennemsigtighedsreglerne, vil de tre medlemmer af Europa-Parlamentet have tilbagekaldt virksomhedernes adgang til lobbyvirksomhed i EU.

I en erklæring nægter Amazon at arbejde med Connected Commerce Council om europæiske spørgsmål, selvom det har indgået et samarbejde med gruppen i USA.

Google sagde i mellemtiden, at dets arbejde med rådet "er klart og gennemsigtigt opført på vores erklæring."

Meta har endnu ikke reagerede på anklage, skriver Bloomberg.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere