Artikel top billede

AWS lander stor aftale med BMW: Ny platform skal behandle enorme mængder data

Tyske BMW indgår aftale med AWS om at sætte øget strøm til data fra millioner af biler. Det er første gang, en bilproducent vil benytte AWS' software til at håndtere data fra biler.

Med ny aftale mellem Amazon Web Services og BMW trykker den tyske bilproducent speederen i bund, når det kommer til indsamling og brug af data fra millioner af BMW-biler.

Aftalen indebærer, at BMW fremover vil bruge AWS' cloud-software til at administrere data fra tilsluttede biler.

Det skriver The Verge.

BWM har ifølge selskabet selv i dag omkring 20 millioner køretøjer, der er 'tilsluttet', og AWS-aftalen skal sikre, at AWS-software integreres med BMW's "Neue Klasse"-platform, der skal kobles på selskabets fremtidige elektriske biler.

Platformen skal groft sagt behandle tre gange så meget data sammenlignet med den nuværende generation af BMW-modeller, lyder det fra selskabet.

Ifølge AWS er aftalen den første af sin art med en bilproducent.

Både BMW og AWS meddeler, at der vil være enormt fokus på sikkerheden i den nye platform.

"Kun BMW-koncernens interne domæneeksperter - udviklere af køretøjsapplikationer, flådeforvaltere, data scientists, kunstig intelligens, business intelligence og udviklingsingeniører - får adgang til data via en selvbetjening, lyder det i en meddelelse.

"Den samler streaming af køretøjsdata og mulighed for nemt at tilføje nye datakilder, konfigurere adgang i overensstemmelse med styringspolitikker og overvåge kvaliteten og sundheden af streamingkilder."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere