Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Danske Ztlment er Europas første betalingsinstitut bygget på blockchainteknologi / Apple skærer ned på produktionen af iPhone 14 Plus / Amazon Web Services satser på tynde klienter

Morgen-briefing: Danske Ztlment er Europas første betalingsinstitut bygget på blockchainteknologi / Apple skærer ned på produktionen af iPhone 14 Plus / Amazon Web Services satser på tynde klienter / Stjålne konti på sociale medier sælges for en slik

Mornings. Så nåede vi midten af ugen, og her en samling korte men vigtige it-nyheder fra Computerworld indsamlet af Niels Veileborg. God læselyst.

Danske Ztlment er Europas første betalingsinstitut bygget på blockchainteknologi

Danske Ztlment fik sidst i september licens som betalingsinstitut af Finanstilsynet, og med omtrent ti millioner investorkroner i ryggen går selskabet nu i sving med at realisere målet om at effektivisere virksomheders samhandel ved hjælp af blokchain-teknologi. Det skriver Børsen.

Konkret handler det om at bygge løsninger, der fjerner en række mellemled i en betalingsproces. Typisk noget, banker tjener penge på.

“Nu skal vi via vores løsninger bringe fordelene ved teknologien i spil. Så i stedet for at betalingen er det sidste led i et workflow mellem to virksomheder, kan vi lave et digitalt håndtryk direkte på kontrakten, som betyder, at pengene løbende bliver overført på sekunder,” siger adm. direktør Mads Stolberg-Larsen.

Apple skærer ned på produktionen af iPhone 14 Plus

Ifølge Reuters har Apple beslutte at skære ned for produktionen af iPhone 14 Plus. Det sker, efter selskabet har genovervejet efterspørgslen på produktet.

I hvert fald en kinesisk producent har fået besked på at øjeblikkeligt at stoppe produktionen af komponenter til telefonen.

iPhone 14 Plus, som blev lanceret 7. september i år, er et billigere alternativ til iPhone Pro-modellerne.

Amazon Web Services satser på tynde klienter

Amazon Web Services (AWS) satser på vækst i markedet for tynde klienter. Som det er nu er cirka fem procent af verdens pc’er tynde klienter, som bruger VDI (Virtual Desktop Infrastructure), skriver ComputerSweden.

AWS satser på at kombinere virtuelle desktops med Desktops as a Service (DaaS) og vil tage markedsandele fra Citrix og VMware.

Stjålne konti på sociale medier sælges for en slik

På det såkaldte dark web sælges stjålne konti på sociale medier for en slik, rapporterer Atlas VPN.

De billigste konti er fra Reddit, TikTok og Pinterest, som koster henholdsvis seks, otte og ni dollars stykket.

Stjålne LinkedIn-profiler koster cirka 45 dollars.

For 25 dollars kan man købe 1.000 Twitter-retweets fra noget, der ligner ægte Twitter-konti.

Hvis man vil købe hackede konti på alle de mest populære sociale medier koster det i alt cirka 127 dollars.