Artikel top billede

(Foto: Pixabay)

Tysk cybersikkerhedschef fyret efter meldinger om russiske forbindelser

Chefen for den tyske cybersikkerhedsstyrelse er blevet fyret på gråt papir efter anklager om, at han har forbindelser til russiske spiontjenester.

Den tyske chef for styrelsen for cybersikkerhed (BSI), Arne Schönbohm, er blevet fyret med øjeblikkelig virkning. Det skriver flere nyhedsbureauer.

Arne Schönbohm blev for nylig i en tv-udsendelse på på tyske ZDF anklaget for at have forbindelse til russiske spiontjenester via et it-sikkerhedsselskab, han var med til at etablere i 2012.

Det er ikke første gang, at den tyske cybersikkerhedsstyrelse anklages for at have for tæt kontakt med russerne.

Beskyldningerne mod BSI's chef "gør varig skade på offentlighedens tillid til neutraliteten og upartiskheden hos lederen af den vigtigste tyske myndighed for cybersikkerhed", lyder det fra det tyske indenrigsministerium ifølge den tyske pressetjeneste dpa.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere