Artikel top billede

Netflixdrama om kannibalistisk seriemorder med visse frihedsgrader

“Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story” er et suverænt krimidrama, men får også kritik for undertiden at smøre lovligt tykt på.

Da en ung mand blev bortført i 1991 – men undslap og tilkaldte politiet – fik ordensmagten lidt af en overraskelse, da de trængte ind i bortførerens lejlighed og anholdt beboeren.

Hos 31-årige Jeffrey Dahmer fandt de en del menneskelige kropsdele i køleskab og fryser, heriblandt fire afskårne hoveder. Det stod hurtigt klart, at man nærmest ved et tilfælde var snublet over en seriemorder.

Historien om Jeffrey Dahmer rummer alle de elementer, som gør film og bøger om blodig kriminalitet populære og en hel del mere.

Dahmer nøjedes ikke med at tage livet af mindst 17 unge mænd, men fortærede dem også helt eller delvist. Han fastholdt desuden frem til sin død i 1994, at han ikke var sindssyg.

I disse uger er Netflix-serien ”Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story” ikke overraskende blevet noget af streamingtjenestens mest populære indhold.

Den dramatiske produktion benytter sig udelukkende af skuespillere og gør sig store anstrengelser for at give seerne et indblik i hovedpersonens besynderlige psyke.

”Dahmer” er en grundlæggende fascinerende serie, der på fin vis kombinerer den dramatiske fortælling om et svært forstyrret menneske og hans gerninger med potentielt myndighedssvigt med visse racistiske undertoner.

For ifølge seriens skildring var politiet ikke tilstrækkeligt opmærksomme på at efterforske, hvor et stigende antal bortkomne og primært sorte mænd egentlig blev af.

Ligesom man angiveligt også overså andre signaler, som – hvis man havde taget dem mere alvorligt – muligvis havde gjort det muligt at pågribe Dahmer tidligere og forebygge uskyldige menneskers død.

Omvendt har serien også fået kritik for netop at overspille racekortet, for at tage sig lidt for mange kunstneriske friheder samt for at gøre visse omstændigheder og begivenheder omkring Dahmer mere dramatiske, end de faktisk var.

Desuden har flere familier til hans ofre ytret utilfredshed med, at producenterne har undladt at tage kontakt for at høre deres opfattelse af forløbet.

Hvilket man så måske kan have i baghovedet, når man sætter sig til rette med et lunt tæppe og popcorn for at se den i øvrigt velspillede historie om en af nyere tids mest mærkværdige og grusomme amerikanske seriemordere.

Se traileren til serien her.

Titel: Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story / Kan streames på Netflix
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere