Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Der er alt for meget Instagram i dansk politik, mener Sass Larsen / Chipkrisen er ved at være et overstået kapitel / Sårbarheder i open source vokser kraftigt

Morgen-briefing: Der er alt for meget Instagram i dansk politik, mener Sass Larsen / Chipkrisen er ved at være et overstået kapitel / Sårbarheder i open source vokser kraftigt / Texas sagsøger Google for at opsamle biometriske data om millioner af borgere / Amazon sagsøges for over syv milliarder i Storbritannien

Mornings. Så nåede vi frem til fredag, og her så ugens sidste skud morgenbriefing fra Computerworld udvalgt af Niels Veileborg. Redaktionen ønsker alle en god arbejdsdag og en god weekend, når I når så langt.

Der er alt for meget Instagram i dansk politik, mener Sass Larsen

Henrik Sass Larsen, der har en lang karriere i dansk politik bag sig som folketingsmedlem og minister, er rystet over, hvor meget sociale medier fylder for politikerne i dag.

“Jeg er faktisk ret rystet over, hvor meget det fylder, at folk skal på Instagram. Man er jo sat til at passe på Danmark, når man får magten, og så skal man også gøre sig umage. Det nytter ikke, at man kun har som formål at være på Instagram, eller hvad man nu er. Det er ret ligegyldigt,” siger Henrik Sass Larsen til Børsen.

Sass Larsen stoppede i Folketinget i 2019 og er nu direktør i Kapitalfonds-brancheforeningen Aktive Ejere.

Chipkrisen er ved at være et overstået kapitel

Ifølge en rapport fra markedsanalysefirmaet Susquehanna var der i september de første tydelige tegn på, at ventetiderne på leverancer af chips for alvor er på vej ned. Det skriver ComputerSweden.

Ifølge rapporten er den globale chipkrise et overstået kapitel, når leveringstiderne er nede på 10-14 uger, og flere markedssegmenter nærmer sig dette punkt.

Sårbarheder i open source vokser kraftigt

Sårbarheder i open source vokser kraftigt, og den største risiko knytter sig til brugen af forældede Java-versioner.

Sådan lyder konklusionen i en ny rapport fra Sonatype med titlen State of the Software Supply Chain, skriver ComputerSweden.

Ifølge rapporten kunne 96 procent af sårbarhederne været undgået hvis udviklerne havde brugt de nyeste versioner af Java.

Texas sagsøger Google for at opsamle biometriske data om millioner af borgere

Texas sagsøger Google for at opsamle biometriske data om millioner af borgere uden at have fået tilstrækkelig tilladelse til det, skriver Reuters.

Texas har i årtier lovmæssigt beskyttet borgerne mod opsamling af biometriske data uden en meget specifik tilladelse, og det har Google set stort på, mener justitsministeriet i Texas.

Data skal være indsamlet via Google Photos, Google Assistant og Nest Hub Max.

Google siger, at selskabet vil tage kampen op i retten, og at brugerne af Googles services har haft mulighed for at slukke for indsamlingen af biometriske data.

Amazon sagsøges for over syv milliarder i Storbritannien

Amazon sagsøges i Storbritannien for at favorisere egne produkter og risikerer en bøde på 900 millioner britiske pund svarende til godt syv milliarder danske kroner. Det skriver Reuters.

Ifølge anklagen har Amazon brugt hemmelige algoritmer, som favoriserede egne produkter, i den såkaldte Buy Box-funktion på Amazons website.

Amazon afviser anklagerne som grundløse.