Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

40.000 aarhusianere risikerede sort skærm - nu indgår stor antenneforening aftale med YouSee

Efter en bitter strid med Stofa har den aarhusianske antenneforening AFAA nu indgået en aftale med Yousee, der betyder, at tusindvis af aarhusianere er sikret, at der fra 1. december er tv-signal i anetennestikket.

En tvist mellem tv- og internetselskabet Stofa, der er en del af Norslys-koncernen, og den aarhusiansk antenneforening AFAA, har skabt frygt for, at 40.000 borgere i Aarhus risikerede at stå uden tv-signal per 1. december.

Men nu melder YouSee sig på banen. Selskabet meddeler nu, at det skal være med til at levere tv- og streaming-løsninger til op mod 90.000 aarhusianske husstande.

Antenneforeningen AFAA har lanceret sit eget selskab Vios, og det har således nu valgt YouSee som partner på tv og streaming-området

”Vi har igennem lang tid haft en rigtig god dialog med YouSee og er glade for endelig at kunne offentliggøre vores samarbejde, som kan rydde enhver bekymring for sort skærm af vejen hos vores mange medlemmer,” siger Michael Jakobsen, administrerende direktør i Vios.

Gratis flow-tv i en måned

Aftalen betyder, at i alt 90.000 husstand i Aarhus fra 1. december vil få leveret YouSees grundpakke gratis gennem deres antennestik frem til årsskiftet.

Herefter skal de beslutte, om de vil fortsætte med en traditionel tv-pakke eller eventuelt vil foretrække YouSees streamingtilbud, YouSee Play.

Benyttede 44 år gammel forkøbsret

Konflikten mellem AFAA og Stofa opstod, da foreningen som følge af en voldsgiftsag besluttede at aktivere en 44 år gammel forkøbsret til at købe nettet i og omkring Aarhus.

Det betyder, at antenneforeninger per 1. december selv får råderet over nettet og frit vælge samarbejdspartnere.

Da AFAA og Stofa ikke kunne nå til enighed om en aftale, fik det den konsekvens, at Stofa mandag opsagde 40.000 kunder i Aarhus.

Vios har samtidig selv investeret opgradering af coax-internetforbindelser, hvilket betyder, at selskabet per 1. december også vil være i stand til levere internethastigheder på 1200 mbit/s til kunderne.