Artikel top billede

Streaming: Ny serie baseret på William Gibson-roman lægger stærkt ud

The Peripheral på Amazon Prime er vildt opfindsom, enormt flot og med fremragende skuespillere i hovedrollerne.

Der er umiddelbart lagt i kakkelovnen til et kedsommeligt socialrealistisk plot, når serier introducerer en støvet amerikansk lilleby, hvor de eneste adspredelser er at drikke øl, spille computer og gå i hundene.

Er hovedpersonerne desuden udstyret med en alvorligt syg mor og kroniske lommesmerter, så skriver manuskriptet næsten sig selv. Men ikke i den helt nye serie ”The Peripheral.”

Flynne – fremragende spillet af Chloë Grace Moretz – arbejder i en 3D-printshop, mens hendes bror Burton (Jack Reynor) bruger dagen på VR-spil i sin trailer et sted i den nære fremtid. Og de er ganske rigtigt konstant på hælene.

Men allerede første afsnit introducerer et hyperavanceret VR-headset, som kaster Flynne ind i en 2099-version af London, hvor ansigtsløse cyborgs, skruppelløse skurke og stinkende rige oligarker dominerer.

Hurtigt insisterer denne fremtidsversion også på at blande sig ganske konkret i Flynnes og Burtons kedsommelige liv, og det vil spolere fornøjelsen at røbe meget mere her.

”The Peripheral” er opfindsom, fascinerende, undertiden ret voldelig og tegner virkelig lovende. De første to frigivne afsnit scorer fuldt fortjent en flot IMDb-rating på 8,5.

Serien bygger på en bog af William Gibson og er skabt af Lisa Joy og Jonathan Nolan, der også står bag Westworld. I sin vekslen mellem en semirealistisk verden i nær fremtid og technocentrisk sci-fi har ”The Peripheral” da også visse Westworld-vibes.

Men den gør sig helt oplagt større anstrengelser for ikke at forvirre seeren unødigt, ligesom dens hovedpersoner er mere troværdige og langt nemmere at relatere til. Samtidig er den vanvittigt flot produceret, og der er god grund til at glæde sig til de kommende afsnit.

Se traileren til The Peripheral her.

Titel: The Peripheral sæson 1 (aktuelt er to afsnit frigivet)

Kan streames på Amazon Prime