Artikel top billede

Bøllebank til slemme nazister: Actionserie om myteomspunden specialstyrke på trapperne

Den kommende SAS Rogue Heroes fortæller den vilde – og overvejende sande – historie om grundlæggelsen af verdens måske mest beundrede specialstyrke.

Medlemmerne af nutidens specialstyrker gennemgår et nøje tilrettelagt udvælgelses- og træningsforløb, hvor de nærmest i døgndrift overvåges af læger, psykologer og ledelseseksperter. Alt samme for at sikre, at de væbnede styrker hyrer de bedste af de bedste.

Sådan var det ikke helt, da specialstyrkerne fik deres ilddåb under 2. Verdenskrig.

De første medlemmer af britiske SAS (Special Air Service) var i udstrakt grad et sammenrend af uregerlige opportunister og slagsbrødre. Som ydermere ikke var specielt villige til at hoppe og springe, bare fordi en eller anden tilfældig lavadelig officer udstak en fjollet ordre med stiff upper lip.

Til gengæld gjorde personligt mod – kombineret med evnen til at improvisere og få det bedste ud af en umulig situation – med tiden styrken til en af de mest myteomspundne af sin slags.

I den kommende serie ”SAS Rogue Heroes” får man hele røverhistorien.

Seriens forlæg er bogen “Rogue Heroes” med undertitlen “The History of the SAS, Britain's Secret Special Forces Unit That Sabotaged the Nazis and Changed the Nature of War.”

Den er skrevet af den britiske historiker Ben MacIntyre, der også står bag en lang række andre meget velskrevne og spændende bøger om 2. Verdenskrig.

”SAS Rogue Heroes” er altså langtfra fri fantasi. Men historien om SAS’ oprindelse er også heftig nok i sig selv, og baseret på traileren her kunne serien godt gå hen og blive et vildt ridt.

Serien har premiere på BBC One 30. oktober, mens det i skrivende stund ikke er offentliggjort, hvor man kan se den i Danmark.

Al sandsynlighed taler dog for, at DR eller en af de store streamingtjenester for længst har lagt billet ind og snart melder noget ud.