Artikel top billede

(Foto: Jakob Schjoldager)

Nu indfører AWS også ansættelsesstop

AWS indfører et ansættelsesstop, der rammer dele af forretningen, lyder det.

AWS har indført et fuldt stop for nye ansættelses i dele af forretningen. Det erfarer New York Post.

Ifølge det amerikanske medies kilder begyndt at droppe at ansætte til ellers opslåede stillinger. En talsmand for AWS bekræfter overfor mediet, at dele af divisionen er holdt op med at ansætte nye medarbejdere.

Også Amazon har sat øget fokus på omkostningsbasen i disse tider. 4. oktober rapporterede New York Times, at Amazon ville stoppe med at ansætte nye medarbejdere i sine detail- og logistikaktiviteter.

AWS, der i årevis har haft voldsomme vækstrater, har ind til nu ikke været påvirket af ansættelsesstop.

AWS omsatte for mere end 62 milliarder dollar i 2021, og nuværende Amazon-CEO Andy Jassy grundlagde og ledede AWS, før han erstattede Jeff Bezos som administrerende direktør i 2021 - yderligere et bevis på AWS' betydning og position.

Men tilsyneladende er der altså nu også i AWS begyndt at blive en mere alvorlig mine med hensyn til at holde nyansættelser under en vis form for kontrol.

"I nogle områder af AWS har vi opfyldt vores ansættelsesbehov, og i andre har vi tusindvis af jobåbninger," lyder det fra en AWS-talsmanden til New York Post.

Det står ikke klart, hvilke områder af AWS der har fastfrosset ansættelser, eller hvor mange roller der er berørt.

AWS er langt fra alene om at justere i forhold til medarbejderne.

Andre store teknologivirksomheder, herunder Microsoft, Google og Meta, har alle bremset eller fastfrosset ansættelser i de seneste måneder, som en forberedelse på en potentiel recession.

Microsoft afskedigede efter sigende omkring 1.000 ansatte i sidste uge.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere