Artikel top billede

(Foto: Wolfram Scheible / SAP AG /)

Jim Hagemann Snabe mister millioner af kroner på investeringer

Tidligere topchef for SAP og bestyrelsesformand for Mærsk kommer ud med et minus i sit private selskab, hvor han har investeret i startups.

Den tidligere direktør for mægtige SAP Jim Hagemann Snabe kommer ud med et underskyd med næsten otte millioner kroner i sit private selskab.

Jim Hagemann Snabe er i dag bestyrelsesformand hos Siemens, og var ind til tidligere på året bestyrelsesformand hos A.P. Møller-Mærsk, men de fornemme titler har ikke kunnet gøre noget ved de private investeringer.

I sit selskab BJHS Invest var der i det seneste år et overskud på over 12 millioner kroner, hvilket altså nu er endt med et millionminus.

"Underskuddet i selskabet skyldes urealiserede tab på investeringer i startups/scaleups. Det er helt naturligt i en fase med store kursfald generelt," skriver Jim Hagemann Snabe til Jyllands-Posten.

Formålet med hans investeringer er at støtte nystartede firmaer med især fokus på bæredygtige løsninger.

Trods tabet fortsætter han med at investere, pointerer han overfor Jyllands-Posten.

Hans private selskab har en egenkapital på godt 23 millioner kroner.

Jim Hagemann Snabe er også medlem af bestyrelsen i World Economic Forum og adjungeret professor ved CBS.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere