Artikel top billede

(Foto: Photo by Lastly Creative on Unsplash)

Spotify jubler over Apples prisstigninger

Apple satte for nylig priserne op på sin musiktjeneste og andre services. Det har Spotifys direktør ikke noget imod.

Mens den enkelte Apple-bruger nok synes det er træls med prisstigninger, er Spotifys direktør anderledes glad for de højere priser hos konkurrenten.

Det betyder nemlig, at Spotify nu overvejer at sætte priserne op for sin musiktjeneste.

"Når vores konkurrenter hæver deres priser, er det virkelig godt for os," sagde grundlægger-CEO Daniel Ek på en telefonkonference efter.

Det skriver Deadline.

En prisstigning i USA "er en af ​​de ting, vi gerne vil gøre, og det er noget, vi vil overveje sammen med vores partnere. Jeg har det godt med det kommende år, og hvad det betyder for priserne for vores service," sagde Daniel Ek videre.

Tredje kvartal hos Spotify slog for det meste forventningerne, hvor musiktjeneste nu har 456 millioner månedlige aktive brugere og 195 millioner betalende abonnenter.

Omsætningen nåede op på tre milliarder euro, en stigning på 21 procent i forhold til samme kvartal året før. Men med tunge investeringer og langsommere annoncevækst - stadig en lille del af den samlede omsætning - kneb marginerne.

Prisstigninger hos Apple

Mandag, 25. oktober, hævede Apple priserne på tværs af sine tjenester. Det gjaldt Apple Music, Apple TV Plus og dets overordnede Apple One-abonnement.

Apple Music for enkeltpersoner stiger med en dollar om måneden til 10,99 dollar eller med 10 dollar for den årlige plan, som nu vil koste 109 dollar om året. Apple Music for familier stiger med to dollar om måneden til 16,99 dollar.

Ifølge Apple vil musikere få flere penge takket være prisstigningen.

"Ændringen til Apple Music skyldes en stigning i licensomkostninger, og til gengæld vil kunstnere og sangskrivere tjene mere for streaming af deres musik. Vi fortsætter også med at tilføje innovative funktioner, der gør Apple Music til verdens bedste lytteoplevelse," lød det fra Apple.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere