Artikel top billede

(Foto: Photo by Lastly Creative on Unsplash)

Spotify jubler over Apples prisstigninger

Apple satte for nylig priserne op på sin musiktjeneste og andre services. Det har Spotifys direktør ikke noget imod.

Mens den enkelte Apple-bruger nok synes det er træls med prisstigninger, er Spotifys direktør anderledes glad for de højere priser hos konkurrenten.

Det betyder nemlig, at Spotify nu overvejer at sætte priserne op for sin musiktjeneste.

"Når vores konkurrenter hæver deres priser, er det virkelig godt for os," sagde grundlægger-CEO Daniel Ek på en telefonkonference efter.

Det skriver Deadline.

En prisstigning i USA "er en af ​​de ting, vi gerne vil gøre, og det er noget, vi vil overveje sammen med vores partnere. Jeg har det godt med det kommende år, og hvad det betyder for priserne for vores service," sagde Daniel Ek videre.

Tredje kvartal hos Spotify slog for det meste forventningerne, hvor musiktjeneste nu har 456 millioner månedlige aktive brugere og 195 millioner betalende abonnenter.

Omsætningen nåede op på tre milliarder euro, en stigning på 21 procent i forhold til samme kvartal året før. Men med tunge investeringer og langsommere annoncevækst - stadig en lille del af den samlede omsætning - kneb marginerne.

Prisstigninger hos Apple

Mandag, 25. oktober, hævede Apple priserne på tværs af sine tjenester. Det gjaldt Apple Music, Apple TV Plus og dets overordnede Apple One-abonnement.

Apple Music for enkeltpersoner stiger med en dollar om måneden til 10,99 dollar eller med 10 dollar for den årlige plan, som nu vil koste 109 dollar om året. Apple Music for familier stiger med to dollar om måneden til 16,99 dollar.

Ifølge Apple vil musikere få flere penge takket være prisstigningen.

"Ændringen til Apple Music skyldes en stigning i licensomkostninger, og til gengæld vil kunstnere og sangskrivere tjene mere for streaming af deres musik. Vi fortsætter også med at tilføje innovative funktioner, der gør Apple Music til verdens bedste lytteoplevelse," lød det fra Apple.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere