Artikel top billede

(Foto: David Yu/Pixabay)

Microsoft advarer om fejl: Kan føre til datatab

En Server Manager-fejl i Microsoft kan føre til tab af data, advarer Microsoft.

En fejl ved nulstilling af virtuelle discs i Server Manager-administrationskonsollen kan føre til datatab.

Det meddeler selskabet i et blogindlæg.

Hvis brugeren forsøger at nulstille en virtuel disk ved hjælp af Community Virtual Driver, kan vedkommende ved en fejl nulstille den forkerte disk.

Her vil man modtage fejlmeddelelsen om, at der er "fundet flere diske med samme ID. Opdater venligst din lagerdriver, og prøv derefter igen."

"Dette kan skabe problemer, når du starter en nulstillingsoperation. Nulstillingsoperationen nulstiller den første disk, den finder. Det er dog muligvis ikke den disk, du vil nulstille. På grund af dette vil disken miste data," skriver Microsoft.

Løsning

Microsoft er dog også kommet med en løsning på problemet. Brugere kan benytte PowerShell-kommandoerne nedenfor til at hente og nulstille en disk.

  1. For at hente detaljer om diskene skal man skrive Get-PhysicalDisk | Select-Object -Property FriendlyName, DeviceID, UniqueId.

  2. Bekræft detaljerne om den disk, og brug diskens DeviceId som nummer i kommandoen: Clear-Disk [-Number] .
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere