Artikel top billede

(Foto: David Yu/Pixabay)

Microsoft advarer om fejl: Kan føre til datatab

En Server Manager-fejl i Microsoft kan føre til tab af data, advarer Microsoft.

En fejl ved nulstilling af virtuelle discs i Server Manager-administrationskonsollen kan føre til datatab.

Det meddeler selskabet i et blogindlæg.

Hvis brugeren forsøger at nulstille en virtuel disk ved hjælp af Community Virtual Driver, kan vedkommende ved en fejl nulstille den forkerte disk.

Her vil man modtage fejlmeddelelsen om, at der er "fundet flere diske med samme ID. Opdater venligst din lagerdriver, og prøv derefter igen."

"Dette kan skabe problemer, når du starter en nulstillingsoperation. Nulstillingsoperationen nulstiller den første disk, den finder. Det er dog muligvis ikke den disk, du vil nulstille. På grund af dette vil disken miste data," skriver Microsoft.

Løsning

Microsoft er dog også kommet med en løsning på problemet. Brugere kan benytte PowerShell-kommandoerne nedenfor til at hente og nulstille en disk.

  1. For at hente detaljer om diskene skal man skrive Get-PhysicalDisk | Select-Object -Property FriendlyName, DeviceID, UniqueId.

  2. Bekræft detaljerne om den disk, og brug diskens DeviceId som nummer i kommandoen: Clear-Disk [-Number] .
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere