Artikel top billede

(Foto: Websummit, CC BY 2.0 / Image by Dan Taylor)

Kæmpe opkøb af Twitter gennemført: Elon Musk fyrer topledelsen og indsætter sig selv som CEO

Efter et rodet forløb er Elon Musk's opkøb af Twitter for 44 milliarder dollar gennemført. Han har allerede fyret flere ansatte.

Så blev det officielt. Elon Musk er Twitter Inc's nye ejer.

Handlen er gennemført natten til fredag dansk tid. Opkøbet beløber sig til 44 milliarders dollar, cirka 300 milliarder kroner.

Det skriver flere amerikanske medier.

Flere kilder melder samtidig om, at topledelsen er fyret. Således skal Twitters administrerende direktør Parag Agrawal sammen med finansdirektør og juridisk direktør have fået en fyreseddel.

Flere af direktørerne var i Twitters hovedkvarter i San Francisco, da aftalen lukkede og blev eskorteret ud, lyder det fra kilder til Reuters.

Elon Musk har anklaget dem for at vildlede ham og Twitter-investorer over antallet af falske konti på den sociale medieplatform.

I stedet vil Elon Musk indtage rollen som interim CEO, men kan i sidste ende opgive rollen på længere sigt, lyder det blandt andet i Bloomberg.

Vil fyre tunsidevis af ansatte

Han har tidligere sagt, at han planlægger at nedlægge tusindvis af arbejdspladser, hvilket efterlader Twitters omkring 7.500 ansatte bekymrende over deres fremtid.

Han sagde også torsdag, at han ikke købte Twitter for at tjene flere penge, men "for at prøve at hjælpe menneskeheden, som jeg elsker."

Inden Musk lukkede opkøbet gik Elon Musk onsdag ind på Twitters hovedkvarter med et stort grin og bar på en porcelænsvask, og tweetede efterfølgende "lad det synke ind."

Han ændrede også sin beskrivelse på sin Twitter-profil til "Chief Twit.

Han har nu fulgt op med et brev til annoncører, hvor han gør det klart, at Twitter ikke vil åbne op for, at alle kan sige, hvad de har lyst til.

"Twitter kan åbenlyst ikke blive et 'free-for-all hellscape', hvor alt kan siges uden konsekvenser," skiver han i et åbent brev til annoncører torsdag.