Artikel top billede

Microsofts CEO og flere andre topchefer er steget markant i løn – se millionbeløbene her

Satya Nadella, der er topchef for tech-giganten Microsoft, er steget 10 procent i løn, og han er ikke den eneste Microsoft-chef, der lander mange millioner på kontoen. Se, hvor meget de tjener her.

Microsofts ledelse har tjent godt den seneste tid.

Ifølge en fondsmeddelelse fra tech-giganten til de amerikanske myndigheder, har topchefen Satya Nadella tjent 55 millioner dollar det seneste år, hvilket svarer til omkring 412 millioner danske kroner.

Beløbet dækker over en basisløn på 18,6 millioner kroner, 317,4 millioner kroner i aktieuddelinger, 75,4 millioner kroner i såkaldte ikke-equity-incitamentsplaner og 826.641 kroner i andre tillæg.

Den 55-årige CEO er derved steget 10 procent i indkomst i forhold til de 50 millioner dollar han tjente sidste år – svarende til 374,9 millioner kroner.

Microsofts CFO, Amy Hood, er også steget i indkomst. Hun ender på en indkomst på 197,5 millioner kroner mod 175,8 millioner kroner sidste år.

Tech-gigantens CCO, Judson B. Althoff lander på omkring 141 millioner kroner.

En af Microsofts mest kendte topfolk sammen med Satya Nadella er Brad Smith, som har titlen Vice Chair og President, han er Nadellas næstkommanderende, og han ender på omkring 176 millioner kroner i årsindkomst en stigning på 15 procent i forhold til de 153 millioner kroner han tjente sidste år.

Christopher D. Young, som er EVP for Business udvikling, strategi og ventures, falder til gengæld voldsomt i indtjening i forhold til sidste år. I finansåret 2022 lander han på 88 millioner kroner, mens han sidste år tjente hele 214 millioner kroner.

Det skyldes et fald i aktietildeling, men dette har været planlagt, da han modtog en stor sign-on-bonus, da han blev ansat sidste år.

"Hr. Youngs aktietildelinger for regnskabsåret 2021 inkluderer en aktietildeling til en værdi af 17.536.215 USD, der blev foretaget i forbindelse med påbegyndelsen af ​​hans ansættelse," fremgår det af Microsofts meddelelse.

Til sammenligning er medianindkomsten blandt de Microsoft-ansatte 190.302 dollar – hvilket svarer til 1.428.928 kroner årligt.

Se Microsofts-chefernes lønninger gjort op i tabellen nedenfor. Bemærk, at de nævnte årstal er baseret på finansår.