Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: SE koncernen / Nikolai Tuborg)

Norlys overtager danske Automize med 40 medarbejdere og flytter ansatte

Den store danske energi- og telekoncern Norlys har købt 60 procent af dansk it-virksomhed. Det sker for at få adgang til specialiseret viden inden for optimering og automatisering.

Energi- og telegiganten Norlys har erhvervet ejerskabet og 60 procent af det danske it-hus Automize, som Norlys har store planer med.

Det skal nemlig sikre adgang til specialiserede it-kompetencer i en tid, hvor netop de er svære at få fat på.

Det skriver Norlys i en meddelelse til Computerworld.

"I et glødende jobmarked er det en stigende udfordring at tiltrække de it-ressourcer og -kompetencer, som vi har brug for. Med opkøbet af Automize får vi adgang til netop specialiseret viden inden for optimering og automatisering af drift ved brug af cloud, lyder det fra Morten Bilgrav, der er it-direktør i Norlys.

Norlys står lige nu midt i en stor it-transformation, hvor cloud-overgangen blandt andet skal accelereres

Automize, som inden salget var leverandør hos Norlys, kommer med ekspertise inden for cloud-løsninger, hvilket skal give en både hurtigere og mere sikker it-drift hos Norlys, lyder det.

Det skal også føre til, at Norlys hurtigere og mere sikkert kan levere og drifte  de it-services, som de forskellige dele af Norlys-forretningen efterspørger.

Flytter ansatte til Automize

Samtidig er det ambitionen, at Automize med de nuværende 40 ansatte skal fortsætte virksomhedens vækst, og for at skubbe yderligere på de ambitioner vil Norlys flytte en række medarbejdere fra sin it-afdeling over til Automize efter nytår.

Ligesom Automize fortsat vil have stort fokus på øvrige nuværende og fremtidige kunder.

Automize havde i 2021 en bruttofortjeneste på lidt over 26 millioner kroner med en bundlinje på cirka 700.000 kroner.

Norlys’ køb af Automize kommer i naturlig forlængelse af investeringen i Mjølner Informatics, som Norlys købte i sommer.