Artikel top billede

Elon Musk vil fredag fyre halvdelen af Twitters 7.500 medarbejdere

Elon Musk planlægger at sætte halvdelen af Twitters omkring 7.500 medarbejdere på porten i den nærmeste tid.

Elon Musk har ikke ligget på den lade side, siden han for en uge siden købte Twitter og omgående gik i gang med at dykke ned i tal, fyre direktører og rydde op i det store selskab.

Nu er der alvorlige nyheder på vej for selskabets omkring 7.500 medarbejdere.

Ifølge Bloomberg vil Elon Musk nemlig allerede imorgen fredag gå i gang med at afskedige 3.700 medarbejdere i en stor fyringsrunde, som har været planlagt i de senere dage.

Det sker i et forsøg på at reducere Twitters omkostninger markant.

Samtidig vil Elon Musk afblæse Twitters nuværende ordning for medarbejderne, der sikrer dem retten til at arbejde på distancen og fra lokationer efter eget valg.

Fra og med fredag bliver det således et krav, at alle Twitter-ansatte som udgangspunkt skal møde ind på arbejde.

Ifølge flere medier har folk fra Tesla samt en række Twitter-ledere i de seneste dage gennemgået oversigter over Twittter-medarbejdernes performance og bidrag til Twitter-koden.

Det er på blandt andet denne baggrund blevet besluttet, hvem der skal have sparket, i det de Twitter-folk, der har bidraget med lidt, bliver fyret.

Samtidig har mellemledere i Twitter-organisationen i de seneste dage udarbejdet lister over de medarbejdere, som de vurderer skal fyres.

Det er sket med et krav om, at 50 procent skal fjernes.

Elon Musk har tidligere peget på, at han vil fokusere på kerne-produktet og have skåret ned for det, der normalt kaldes for ‘flæsk’ på organisationerne.

Det vil sige, at han vil fokusere på det, som han har kaldt for ‘software-udvikling, server-drift og design.”

Ifølge Bloomberg har Elon Musk og hans rådgivere haft flere forskellige scenarier i luften for organisationen af Twitter.

Lige nu tyder alt på, at de fyrede medarbejdere vil blive tilbudt 60 dages løn i fratrædelsesgodtgørelse.

Elon Musk fyrede allerede torsdag - få timer efter han overtog selskabet - hele topledelsen i Twitter i form af CEO Parag Agrawal, CFO Ned Segal og juridisk direktører Vijaya Gadde og Sean Edgett.

I den seneste uges tid har en række øvrige ledere forladt selskabet. ligesom Elon Musk har opløst bestyrelsen.