Artikel top billede

(Foto: Pixabay)

Twitter lukker samtlige kontorer: Fyrer tusindvis af ansatte per e-mail i dag

Twitter lukker for samtlige sine kontorer fredag for at forhindre skade på systemer og kundedata, når selskabet om nogle timer indleder kæmpe fyringsrunde.

Twitter lukker og låser alle sine kontorer som forberedelse til den store fyringsrunde, som vil skylle ind over selskabet senere i dag.

Her ventes det, at selskabets nye ejer, Elon Musk, vil afskedige op mod halvdelen af Twitters omkring 7.500 medarbejdere.

Fyringsrunderne går i gang, når klokken er 09:00 i San Francisco. Det svarer til klokken 18:00 fredag dansk tid.

I en udsendt besked om proceduren meddeler Twitters ledelse, at medarbejderne på dette tidspunkt vil modtage en mail fra Twitters ledelse, hvori det vil fremgå, om de skal finde et andet job, eller om de kan fortsætte i Twitter.

“I bestræbelserne på at placere Twitter på en sund kurs, går vi gennem den svære prioces med at reducere vores globale arbejdsstyrke,” lyder det i beskeden.

I mailen vil det nemlig enten fremgå, at man ikke er ramt af fyringsrunden eller der vil være en nærmere beskrivelse af det, der kaldes for ‘next steps’ i det tilfælde, at man bliver fyret.

Twitter meddeler, at samtlige adgangskort suspenderes midlertidigt, og at samtlige kontorer holder lukket hele dagen.

Det sker for at sikre ‘sikkerheden for medarbejderne samt for Twitters systemer og kunde-data,’ som det hedder.

Ifølge Reuters har Elon Musk forlangt, at Twitter-organisationen finder op mod en miliard dollar i årlige omkostnings-besparelser.

Elon Musk fyrede allerede torsdag - få timer efter han overtog selskabet - hele topledelsen i Twitter i form af CEO Parag Agrawal, CFO Ned Segal og juridisk direktører Vijaya Gadde og Sean Edgett.

I den seneste uges tid har en række øvrige ledere forladt selskabet. ligesom Elon Musk har opløst bestyrelsen.

Ifølge flere medier har folk fra Tesla samt en række Twitter-ledere i de seneste dage gennemgået oversigter over Twittter-medarbejdernes performance og bidrag til Twitter-koden.

Det er på blandt andet denne baggrund blevet besluttet, hvem der skal have sparket, i det de Twitter-folk, der har bidraget med lidt, bliver fyret.

Samtidig har mellemledere i Twitter-organisationen i de seneste dage udarbejdet lister over de medarbejdere, som de vurderer skal fyres.