Artikel top billede

Konference højttaleren lyser op i forskellige farver alt efter lydstyrke, tilslutning med mere. (Foto: Peter Hyldahl / Computerworld)

Test: Her får du den sprødeste lyd til kontoret

Med en saftig og dynamisk lyd bliver mødet pludselig lidt mere interessant – i hvert fald lydmæssigt. Poly har begået en lille genistreg med selskabet Sync 60. Du får også lov til at betale for herlighederne.

At noget så kedeligt som en konferencehøjttaler skulle få mit hjerte til at slå lidt hurtigere, havde jeg ikke set komme.

Come on. En konferencehøjttaler – hvad kan være mere gabende kedeligt. Men jo, den er god nok, og jeg har ikke tabt den berømte sut.

Nu er det jo heller ikke fordi, at jeg normalt forventer store lydoplevelser til et video- eller telefonmøde.

Ofte er jeg glad, hvis jeg bare nogenlunde kan høre, hvad der siges på mange af de forfærdelige systemer, der er implementeret rundt omkring.

Således er det ikke med Poly Sync 60, der da også er blandt de største i kontorspecialisternes sortiment, da den skulle kunne håndtere rum op til seks gange seks meter.

Design og funktion i et

En flad konference-højttaler er sjældent en designperle, og Poly er da heller ikke noget, der kunne være udstillet på Statens Museum For Kunst.

Men den 3,7 cm høje og 39,4 cm lange højttaler byder på pænt gråt stof på toppen og er flankeret af en alu-skinne i bunden med touch knapper.

Det betyder, at jeg alligevel vil nominere den til top tre blandt de flotteste på markedet.

Alt hvad man kan forvente

På aluminiumskinnen finder du alt det, som du forventer. Du kan skrue op og ned, tilslutte via bluetooth og så videre.

Touch-knapperne lystrer fint og er ikke overfølsomme, så de reagerer ved mindste tryk. Tak for det.

Du kan også tilslutte enheden via USB permanent, så du er på med det samme.

Stor og varm lyd

Indvendigt er der to højttalere og hele seks mikrofoner.

Lydmæssigt er vi til den varme side. Både stemmer og lyde – eventuel musik - har en varme og fylde, der er sjælden for denne type højttalere.

Lyden når godt ud i rummet og har samtidig en god tyngde. Finten er, at Poly har indbygget en lille subwoofer i bunden, som giver lidt ekstra bas.

Den nedadvente (passive) basenhed er lille, men netop fordi den spiller ned mod en overflade, vil bordpladen forstærke lyden og voila – der er stor fyldig lyd.

I den anden ende af mødet opfanges stemmer også godt og meget tydeligt. De seks mikrofoner gør deres job – også så personen længst væk fra Poly, kan høres.

Til de større mødelokaler

Så der er ikke så meget af være ked af her, men der er alligevel et par anker.

Den åbenlyse er prisen, der immervæk er halvpebret. Men er der lagt nye skibsplanker og indkøbt nyt mahognibord i mødelokalet, er prisen på 3.100 kroner jo til at overse.

Prisen hiver lidt ned i karakteren, men det ændrer ikke ved, at Poly i mine øjne har begået en lille genistreg ved at tænke sig ekstra godt om i forhold til lyd og design.


Loading ikon