Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: IIH Nordic-stifter modtager hæderspris / Airbnb tvunget til at ændre priser / Tidligere ITU-rektor lander nyt rektor-job på Færøerne

IIH Nordic-stifter modtager hæderspris. Airbnb tvunget til at ændre priser. Tidligere ITU-rektor lander nyt rektor-job på Færøerne. Cibicom åbner nyt datacenter

Godmorgen og velkommen til onsdagsudgaven af Computerworlds morgen-briefing.

Bag roret sidder Rasmus Ferdinand Ginman, der styrer nyhedskareten sikkert gennem it-landskabet.

Rigtig god læselyst.

IIH Nordic-stifter modtager hæderspris

Henrik Stenmann, der har stiftet it-selskabet IIH Nordic, har netop modtaget prisen som Årets Regionale Temaprisvinder i Region Hovedstaden ved Årets Ejerleder 2022.

Han fik overrakt prisen af PwC, Nykredit og Dansk Erhverv ved Hovedstadskåringen i Dansk Erhvervs lokaler i København tirsdag aften, lyder det i en meddelelse fra selskabet.

Begrundelsen lyder, at han 'har skabt en moderne virksomhed med kontinuerlig vækst og formår samtidig at fastholde sine medarbejdere og tiltrække nye talenter.'

”Temaprisen går til Henrik, der står i spidsen for IIH Nordic. Henrik arbejder meget med medarbejderens trivsel og tror på, at god ledelse bygger på tillid, kommunikation og forventningsafstemninger. Han er visionær, og så er han ikke bange for at gå forrest og prøve nye initiativer af, hvis det kan gavne virksomheden og medarbejderne positivt,” udtaler Flemming Eghoff, partner i PwC i Hellerup.

IIH Nordic, der rådgiver virksomheder om digitale strategier og online markedsføring, er stiftet af Henrik Stenmann. Han valgte dog at træde tilbage som CEO for et år siden.

Airbnb tvunget til at ændre priser

Airbnb ændrer nu i sin prispolitik.

Det sker kritik fra en række kunder, der mener, at priserne på selskabets hjemmeside er uigennemsigtige, skriver Finans.

Som det fremgår nu på siden, så ser kunderne ikke den fulde pris, når de søger på en feriebolig.

Dette kommer blandt andet af, at servicegebyret ikke er medregnet i den endelige pris, som først oplyses senere i bookingen, lyder det.

"Jeg har hørt jer højt og tydeligt. I føler, at priserne ikke er transparente," skriver Brian Chesky, CEO i Airbnb, på Twitter, ifølge mediet.

Han oplyser samtidig, at ændringen vil træde i kraft allerede fra næste måned, hvor gæsterne vil se den rigtige pris.

Tidligere ITU-rektor lander nyt rektor-job på Færøerne

Martin Tvede Zachariasen, der indtil december 2021 var rektor på IT-Universitetet, har landet en ny rektor-stilling.

Han er netop blevet udråbt som rektor for Færøernes Universitet. Han er dog ikke ukendt på universitet, da han allerede har rollen som professor i Computer Science og prorektor.

Martin Tvede Zachariasen har en PhD fra Københavns Universitet, og han har været chef for universitetets Computer Science-afdeling fra 2008 til 2014.

Senere blev han rektor på IT-Universitet fra 2019 til 2021.

Han vil begynde i sin nye rolle 1. januar 2023.

Cibicom åbner nyt datacenter

Cibicom gør klar til at åbne et nyt datacenter i Aarhus.

Selskabet investerer heftigt på datacenter-delen disse år, og det seneste i rækken vil blive området største. Det vil samtidig være det fjerde datacenter, som Cibicom åbner på tre år, skriver selskabet i en meddelelse.

Datacentret, hvor det første spadestik netop er taget, vil stå klar i 2023, lyder det. Det ligger i Faurskov nord for Aarhus, kun 14 kilometer fra Søsterhøj i Aarhus, hvor selskabet også har et datacenter.

"Driftsstabilitet og høj oppetid er de helt centrale kriterier, når virksomheder vælger at placere deres servere og it-systemer hos en ekstern partner. Derfor har det stor betydning, at vi fremover kan tilbyde tocenterdrift med et redundant, spejlet setup, så vores kunder ikke berøres, hvis der skulle ske nedbrud på et af datacentrene," siger administrerende direktør i Cibicom, Michael Meister.