IBM's pc-forretning solgt for 9,7 milliarder

Så er det officielt: Verdens største it-selskab IBM har solgt sin pc-forretning til kinesiske Lenovo for knap syv milliarder kroner i kontanter. Hertil kommer, at IBM får en aktieandel på 18,9 procent i Lenovo, så handlen får en samlet værdi på 9,7 milliarder kroner.

Kinesiske Lenovo Group står til at blive verdens tredje største pc-producent, efter det onsdag blev officielt, at selskabet har overtaget IBM's pc-forretning for en samlet værdi på knap 10 milliarder kroner.

Lenovo betaler knap syv milliarder kroner i kontanter til IBM, der samtidig får 18,9 procent af aktierne i Lenovo. Handlen forventes at blive afsluttet i andet kvartal af 2005.

Handlen kommer ikke som nogen overraskelse, da New York Times allerede i sidste uge kunne berette, at de to selskaber var tæt på en aftale.

Ingen forskel for kunderne

Ifølge IBM og Lenovo vil kunderne ikke opleve nogen forskel, hverken mens handelen afsluttes eller bagefter, når de to selskabers produktion skal integreres.

Efter aftalens afslutning vil de to selskaber indgå en alliance, hvor IBM bliver den foretrukne serviceleverandør til Lenovo, mens Lenovo bliver den foretrukne leverandør af pc'er til IBM.

Lenovos produkter vil i løbet de næste par år fortsat blive kædet sammen med IBM for at udnytte IBM's Thinkpad-varemærke.

Ifølge IBM's finansdirektør, Mark Loughridge, vil pc'erne i begyndelsen bruge IBM's logo, mens det over fem år vil blive udfaset, så produkterne blot får IBM's anbefaling.

Leasing, finansiering, garanti og vedligeholdelsesaftaler vil blive leveret af IBM Global Financing og IBM Global Services.

Satser på it-service

Mark Loughridge siger, at IBM trækker sig ud af markedet for pc-produktion, fordi selskabet ser større indtjeningsmulighed i markedet for it-services.

Siden 2002 har IBM investeret omkring 50 milliarder kroner i over 30 firmaer, inklusive Pricewaterhousecoopers Consulting. I den samme periode har selskabet skilt sig af med adskillige forretningsområder, heriblandt harddisk- og skærm-forretningerne.

Lenovos nye pc-forretning får hovedkvarter i New York og store afdelinger i North Carolina i USA og i Bejing i Kina. IBM's Stephen Ward bliver ny direktør for Lenovo, mens den nuværende chef, Yuanqing Yang, bliver bestyrelsesformand, når handlen er afsluttet.

Lenovo får 19.000 medarbejdere som følge af købet. Af disse er 10.000 IBM-medarbejdere, hvoraf omkring 4.000 er baseret i Kina.
IT-JOB

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-ansvarlig til GEUS

Sentia Denmark A/S

Senior Database Administrator
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?