IBM's pc-forretning solgt for 9,7 milliarder

Så er det officielt: Verdens største it-selskab IBM har solgt sin pc-forretning til kinesiske Lenovo for knap syv milliarder kroner i kontanter. Hertil kommer, at IBM får en aktieandel på 18,9 procent i Lenovo, så handlen får en samlet værdi på 9,7 milliarder kroner.

Kinesiske Lenovo Group står til at blive verdens tredje største pc-producent, efter det onsdag blev officielt, at selskabet har overtaget IBM's pc-forretning for en samlet værdi på knap 10 milliarder kroner.

Lenovo betaler knap syv milliarder kroner i kontanter til IBM, der samtidig får 18,9 procent af aktierne i Lenovo. Handlen forventes at blive afsluttet i andet kvartal af 2005.

Handlen kommer ikke som nogen overraskelse, da New York Times allerede i sidste uge kunne berette, at de to selskaber var tæt på en aftale.

Ingen forskel for kunderne
Ifølge IBM og Lenovo vil kunderne ikke opleve nogen forskel, hverken mens handelen afsluttes eller bagefter, når de to selskabers produktion skal integreres.

Efter aftalens afslutning vil de to selskaber indgå en alliance, hvor IBM bliver den foretrukne serviceleverandør til Lenovo, mens Lenovo bliver den foretrukne leverandør af pc'er til IBM.

Lenovos produkter vil i løbet de næste par år fortsat blive kædet sammen med IBM for at udnytte IBM's Thinkpad-varemærke.

Ifølge IBM's finansdirektør, Mark Loughridge, vil pc'erne i begyndelsen bruge IBM's logo, mens det over fem år vil blive udfaset, så produkterne blot får IBM's anbefaling.

Leasing, finansiering, garanti og vedligeholdelsesaftaler vil blive leveret af IBM Global Financing og IBM Global Services.

Satser på it-service
Mark Loughridge siger, at IBM trækker sig ud af markedet for pc-produktion, fordi selskabet ser større indtjeningsmulighed i markedet for it-services.

Siden 2002 har IBM investeret omkring 50 milliarder kroner i over 30 firmaer, inklusive Pricewaterhousecoopers Consulting. I den samme periode har selskabet skilt sig af med adskillige forretningsområder, heriblandt harddisk- og skærm-forretningerne.

Lenovos nye pc-forretning får hovedkvarter i New York og store afdelinger i North Carolina i USA og i Bejing i Kina. IBM's Stephen Ward bliver ny direktør for Lenovo, mens den nuværende chef, Yuanqing Yang, bliver bestyrelsesformand, når handlen er afsluttet.

Lenovo får 19.000 medarbejdere som følge af købet. Af disse er 10.000 IBM-medarbejdere, hvoraf omkring 4.000 er baseret i Kina.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.