Artikel top billede

(Foto: Microsoft/PR)

Microsoft piller funktioner og lagerplads ud af Outlook og Onedrive – farvel til personlige mailadresser

Der bliver trimmet og ændret i Microsofts store pakke af kontorprogrammer. Lagerplads og flere muligheder står for skud.

Microsoft kommer med flere ændringer til Microsoft 365, som rammer Outlook.com og Onedrive.

Tech-giganten begrænser blandt andet lagerpladsen i Onedrive fra februar næste år.

Dette sker, da Microsoft vil begynde at tælle vedhæftede filer, der er knyttet til din Outlook.com-adresse, mod dit Onedrive-dataloft, hvor disse ikke har talt med denne dataplads tidligere.

Det fremgår af en mail sendt til brugere, skriver PCWorld og Windowscentral.

Ændringen i cloud-lagerpladsen vil ramme mange Microsoft 365-brugere, og det kan betyde, at visse brugere må til at slette ældre mails.

Det afhænger af, hvor mange filer man generelt har liggende på sit Onedrive. Det kan også påvirke din evne til at sende og modtage mails.

"Denne opdatering påvirker ikke din Outlook.com-postkasse lagermængde. Den kan dog reducere, hvor meget cloud-lagringsplads du har til rådighed på dit OneDrive. Hvis du når din cloudstorage-kvote, vil din mulighed for at sende og modtage e-mails i Outlook.com blive forstyrret," skriver Microsoft.

For at hjælpe brugere med denne overgang vil Microsoft dog levere 50 GB ekstra e-maillagerplads på Microsoft 365-abonnementer i et år for at hjælpe med transitionen, skriver Windowscentral.

Farvel personlige e-mails

Det er dog ikke alt. Fra 30. november 2023 vil der komme begrænsninger på mulighederne for personalisere mailadresse til sin Outlook-postkasse for personlige og familie-konti på Microsoft 365.

Normalt vil alle mails, der er sendt til den personaliserede mailadresse dukke op i den Outlook-postkasse, som den er tilknyttet til.

"Fra den 30. november 2023 vil Microsoft 365 Personal eller Microsoft 365 Family-abonnenter ikke længere være i stand til at oprette en ny personlig e-mailadresse, der er knyttet til deres Outlook.com-postkasse," skriver Microsoft.

Det vil dreje sig om personalisering af suffikset, altså at brugere ikke længere kan skrive et andet alias efter snabel-a’et.

Hvis en person allerede har oprettet en personlig mailadresse inden 30. november 2023, vil denne fortsat virke efter 2023, så det handler om at nå det, hvis du vil have en.