Artikel top billede

(Foto: Blue Orgin)

Jeff Bezos vil give næsten hele sin gigantiske formue på 900 milliarder kroner væk inden han dør

Amazon-stifter Jeff Bezos vil inden han dør forære næsten hele sin svimlende formue væk.

Amazon-stifter Jeff Bezos, der er en af verdens rigeste mænd, vil inden han dør forære det meste af sin gigantiske formue væk.

Jeff Bezos er god for enorme 124 milliarder dollar - omkring 910 milliarder kroner.

Til den amerikanske tv-station CNN fortæller han, at han vil donere størstedelen af den enorme formue til projekter, der kan modvirke klima-forandringer samt til projekter, der kan ‘forene menneskeheden’ og modarbejde sociale og politiske skel.

Jeff Bezos er tidligere blevet kritiseret for ikke at have underskrevet den såkaldte ‘giving pledge’, som en lang række af verdens rigeste mennesker har skrevet under på.

Med denne underskrift har de moralsk forpligtet sig til at donere deres formuer til velgørenhed.

Det har blandt andre Paul Allen og Bill Gates fra Microsoft, Hasso Plattner fra SAP, Larry Ellison fra Oracle, Elon Musk fra Tesla og Mark Zuckerberg fra Facebook.

Også Jeff Bezos eks-kone, MacKenzie Scott, har underskrevet. Hun blev med et slag et af verdens rigeste mennesker, da hun blev skilt fra Jeff Bezos.

Til CNN fortæller Jeff Bezos sammen med sin nye kæreste, Lauren Sanchez, at de er i gang med at opbygge kapacitet til at give hans penge væk.

Parret fortæller i samme interview til CNN, at Lauren Sanchez - der er uddannet helikopter-pilot - planlægger at rejse ud i rummet i en af Jeff Bezos rumfartøjer sammen med verdenshistoriens første 100 procent kvindelige crew.

Jeff Bezos var selv på besøg i rummet i sommeren 2021.

Han trådte tilbage som CEO for Amazon i 2021, hvor han overlod ledelsen af selskabet til Andy Jassy, mangeårig CEO for det ekstremt succes-rige AWS.

Hans største udfordring lige nu er at finde ud af, hvordan pengene kan doneres væk på en kontrolleret måde, som giver maksimal effekt.

“Det er ikke nemt,” siger han til CNN.

“Det var heller ikke nemt at opbygge Amazon. Det krævede masser af hårdt arbejde og mange meget kloge medarbejdere. Og jeg mener, at filantropi kræver meget af det samme,” siger han.