Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Columbus vokser på toplinjen – men ser sorte skyer i horisonten

Selvom Columbus vokser på toplinjen i de foreløbige kvartalstal, så sænker selskabet sine forventninger for hele året, fremgår det af en ny udmelding.

Direktionen hos it-selskabet Columbus kan juble over en periodevis voksende omsætning for det seneste kvartal, men må samtidig se i øjnene, at året som helhed bliver værre end forventet.

Det kan ses i selskabets seneste selskabsmeddelelse, som indeholder foreløbige kvartalsregnskabstal og opdaterede forventninger for året.

Nettoomsætningen lander på 334 millioner kroner, hvilket svarer til en organisk vækst på ni procent i forhold til samme kvartal sidste år, fremgår det.

EBITDA-resultatet lander på 16 millioner kroner, og der er en stigning på 15 millioner kroner ved tredje kvartal i 2021.

Det er sjette kvartal i streg, hvor Columbus er vokset organisk, fremgår det.

"Investeringer i nye forretningsområder og højere værdi konsulentkompetencer har vist sig at levere vækst. Ligeledes fortsætter strømlining af vores drift og processer med at give positive effekter. Disse tiltag har dog krævet en betydelig indsats på kort sigt, hvilket har resulteret i langsommere effektivitetsforbedringer og omkostningsoptimeringer end forventet," udtaler CEO hos Cloumbus, Søren Krogh Knudsen i meddelelsen.

Der har dog ikke været nok vækst til at opretholde selskabets guidance for hele 2022 regnskabsåret.

I meddelelsen fremgår det nemlig, at omsætningen ikke udvikler sig så hurtigt, som man havde forventet hos Columbus.

Derfor ændres forventningerne til årets toplinje, som var et skøn på mellem 1,525 milliarder til 1,625 milliarder, men nu i stedet blot er på 1,525. Derved droppes håbet om at nu en højere del af det tidligere spænd

Også i forhold til EBITDA sænkes forventningerne en pæn sjat.

Den oprindelige guidance lå på mellem 120 og 145 millioner kroner for hele året, men det tal bliver nu nedsat til 100 millioner.

Det fulde regnskab for tredje kvartal kan forventes 15. november.