Artikel top billede

(Foto: Kai Wenzel)

Opråb til Google: Frem med den store sparekniv og drop de selvkørende biler

Der skal strammes op hos Google på fem specifikker måder, mener storinvestor.

En af Googles og moderselskabet Alphabets hovedinvestorer lægger ikke fingre i mellem i et opråb til tech-giganten, hvor der menes, at selskabet kan drives langt mere effektivt.

Det er den britiske aktivistiske investor TCI Fund Management, som administrerer aktiver for over 45 milliarder kroner, der kommer med nogle konkrette anbefalinger til Googles fremtidig færd.

I et åbent brev til Alphabets administrerende direktør Sundar Pichai lyder følgende fem opfordringer:

Der skal fyres. Her nævnes, hvordan en stribe konkurrenter og tech-kæmper som Microsoft, Amazon Meta, Salesforce og Twitter har trimmet staben. Selskabets medarbejdervækst på 20 procent årligt er uholdbar.

Lønnen skal ned. Lønnen hos Alphabet er ifølge en analyse fra S&P 67 procent højere end hos Microsoft og hele 153 procent over gennemsnittet i de 20 største tech-virksomheder i USA.

Marginerne skal op. Dækningsbidraget har i de seneste år svævet mellem 32 og 39 procent, men bør ligge over 40 procent ved at skære i omkostningerne. Ledelsens aflønning skal være bundet op på denne målsætning.

Drop de selvkørende biler. De fleste af Googles højt profilerede ’Other Bets’ forretninger er undersskudsforretninger, der bør halveres. Heriblandt er den største Waymo, Googles foretagende for selvkørende biler en af de største og mest omkostningstunge satsninger og bør beskæres på ’dramatisk’ vis.

Køb flere aktier tilbage. Over de seneste år er selskabets tilbagekøbsprogrammer holdt til omkring 60 milliarder dollars årligt, mens det sidder på midler for 116 milliarder dollar. Eftersom at selskabet af regulatoriske årsager ikke kan investere i store opkøb, bør pengene fordeles tilbage til investorerne igennem flere aktieopkøb.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere