Artikel top billede

(Foto: Linus Mimietz)

Microsoft vil benytte svensk teknologi til at øge sikkerheden ved fjernarbejde

For i højere grad at beskytte fjernarbejdere mod phishing-angreb lancerer Microsoft understøttelse af smart cards på mobile enheder – og svenskudviklede Yubikey er nøglen til løsningen.

Microsoft har lanceret en ny måde for brugere af mobile enheder at beskytte sig selv mod phishing-angreb.

Tech-giganten har valgt den svenskfremstillede Yubikey som det smartcard, der skal benyttes i forbindelse med multi-faktor godkendelse til Azure AD Certificate-based Authentication (CBA) på mobile enheder. Yubikey er skabt af svenske Yubico.

Det skriver vores søstermedie ComputerSweden.

Baggrunden er, at flere og flere medarbejdere på arbejdsmarkedet arbejder hybridt, hvor noget arbejde udføres fra kontoret og noget hjemmefra, og behovet for at beskytte flere enheder er derved steget, da der nu er flere angrebsflader.

"Nu er vi begejstrede for at annoncere den offentlige forhåndsvisning af Azure AD CBA-understøttelse på iOS- og Android-enheder ved hjælp af certifikater på hardwaresikkerhedsnøgle," skriver Microsoft og fortsætter:

"Med bring-your-own-device, byod, på vej, vil denne funktion muliggøre phishing-resistent multi-faktor godkendelse."

Hos Yubico er man begejstret for samarbejdet.

"Den støtte, der lanceres, betyder, at hundredtusindvis af svenskere nu kan logge ind med en Yubikey både i et traditionelt it-miljø bag firewallen såsom computer og server, i skyen med Microsoft Azure AD og på mobilen. enheder gennem webapps og til Office programmerne på mobilen," lyder det i en udmelding fra Yubico.

"Microsoft og Yubicos initiativ betyder, at svenske organisationer og virksomheder nu skal gennemgå, hvordan smartcards bruges til fjern- og mobilarbejde. Det er det, det moderne arbejdsliv kræver, nu er det tid til, at arbejdsgiverne tager ledertrøjen på. Industrien er klar," siger Jonas Markström, senior løsningsingeniør hos Yubico.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere