Artikel top billede

Regeringen vil tvangs-annullere kinesisk kæmpeopkøb af Storbritanniens største mikrochipfabrik

Storbritanniens største mikrochip-fabrik blev i juli 2021 opkøbt af det hollandske selskab Nexperia. Nexperia er dog et datterselskab af det kinesiske selskab Wingtech fra Shanghai i Kina. Derfor kræver den britiske regering nu, at salget bliver rullet tilbage af sikkerhedsgrunde, lyder det.

En følelse af chok.

Sådan bliver reaktionen hos Nexperia, der ejer Storbritanniens største mikrochip-fabrik, beskrevet, efter den britiske regering har krævet, at salget af virksomheden bliver rullet tilbage.

I øvrigt en beslutning, Nexperia vil anke og gøre alt for, ikke kommer igennem.

"Vi er virkelig chokerede. Beslutningen er forkert, og vi vil appellere for at få ændret denne ordre om salg, så vi kan beskytte mere end 500 job i Newport," siger Toni Versluijs, der er direktør for Nexperias britiske afdeling.

Kravet fra den britiske regering kommer ifølge BBC med en henvisning til Storbritanniens nationale sikkerhed.

Mikrochip-fabrikken Newport Wafer Fab, der ligger i Wales, blev købt af den hollandske tech-virksomhed Nexperia i juli 2021. Nexperia er datterselskab af den kinesiske chip-producent Wingtech, der har hovedsædde i Shanghai i Kina.

Da Nexperia overtog den walisiske chipproducent producerede de cirka 35.000 mikrochips om året.

86 procent af ejerandelen skal sælges

Den britiske regering har nu krævet, at Nexperia skiller sig af med 86 procent af ejerandelen af mikrochip-fabrikken. Årsagen: At mindske risikoen for den nationale sikkerhed, efter salget af fabrikken er blevet gennemgået, lyder det.

Der har været lagt pres på den britiske regering for at tage affære i sagen fra især Commons Foreign Affairs Committee, der er et udenrigsudvalg i det britiske parlament, som har kaldt mikrochip-fabrikanten for "et af Storbritanniens mest skattede aktiver."

Fabrikken i Wales producerer chips, der gør det muligt for strøm at løbe rundt i enheder og er en vigtig bestanddel af alt fra smartphones til datacentre. Ingen mikrochips, intet internet eller teknologiske produkter.

Der kom endnu større fokus på opkøbet af fabrikken, da verden lige nu befinder sig i en global mangel på mikrochips, hvilket corona-pandemien kun gjorde værre, og som har ramt en række industrier hårdt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere