Artikel top billede

Regeringen vil tvangs-annullere kinesisk kæmpeopkøb af Storbritanniens største mikrochipfabrik

Storbritanniens største mikrochip-fabrik blev i juli 2021 opkøbt af det hollandske selskab Nexperia. Nexperia er dog et datterselskab af det kinesiske selskab Wingtech fra Shanghai i Kina. Derfor kræver den britiske regering nu, at salget bliver rullet tilbage af sikkerhedsgrunde, lyder det.

En følelse af chok.

Sådan bliver reaktionen hos Nexperia, der ejer Storbritanniens største mikrochip-fabrik, beskrevet, efter den britiske regering har krævet, at salget af virksomheden bliver rullet tilbage.

I øvrigt en beslutning, Nexperia vil anke og gøre alt for, ikke kommer igennem.

"Vi er virkelig chokerede. Beslutningen er forkert, og vi vil appellere for at få ændret denne ordre om salg, så vi kan beskytte mere end 500 job i Newport," siger Toni Versluijs, der er direktør for Nexperias britiske afdeling.

Kravet fra den britiske regering kommer ifølge BBC med en henvisning til Storbritanniens nationale sikkerhed.

Mikrochip-fabrikken Newport Wafer Fab, der ligger i Wales, blev købt af den hollandske tech-virksomhed Nexperia i juli 2021. Nexperia er datterselskab af den kinesiske chip-producent Wingtech, der har hovedsædde i Shanghai i Kina.

Da Nexperia overtog den walisiske chipproducent producerede de cirka 35.000 mikrochips om året.

86 procent af ejerandelen skal sælges

Den britiske regering har nu krævet, at Nexperia skiller sig af med 86 procent af ejerandelen af mikrochip-fabrikken. Årsagen: At mindske risikoen for den nationale sikkerhed, efter salget af fabrikken er blevet gennemgået, lyder det.

Der har været lagt pres på den britiske regering for at tage affære i sagen fra især Commons Foreign Affairs Committee, der er et udenrigsudvalg i det britiske parlament, som har kaldt mikrochip-fabrikanten for "et af Storbritanniens mest skattede aktiver."

Fabrikken i Wales producerer chips, der gør det muligt for strøm at løbe rundt i enheder og er en vigtig bestanddel af alt fra smartphones til datacentre. Ingen mikrochips, intet internet eller teknologiske produkter.

Der kom endnu større fokus på opkøbet af fabrikken, da verden lige nu befinder sig i en global mangel på mikrochips, hvilket corona-pandemien kun gjorde værre, og som har ramt en række industrier hårdt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere