Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Har lige fyret 10.000: Amazon-topchef Andy Jassy varsler flere fyringer i 2023

Amazon vil fortsætte med at afskedige folk i store organisationen i 2023. “Den mest vanskelige beslutning, jeg har været med til,” lyder det fra topchef Andy Jassy. Se hele hans besked til medarbejderne her.

Fyringsrunderne fejer ind over Amazon, og det vil de fortsætte med et godt stykke ind i 2023, hvor Amazon vil fortsætte med at opsige medarbejdere.

Sådan lyder beskeden fra selskabets topchef, Andy Jassy, efter at Amazon onsdag meddelte, at selskabet ville fyre 10.000 medarbejdere.

“Der vil komme flere reduktioner i takt med, at vi fortsætter med at justere,” lyder beskeden fra Andy Jassy i et memo udsendt til selskabets medarbejdere.

Amazon er for tiden i gang med den årlige planlægning af det kommende års indsatser og investeringer.

Det betyder, at de konkrete fyrings-planer om hvem, hvornår og hvordan endnu ikke er lagt fast, lyder det fra topchefen.

Andy Jassy - der har stået i spidsen for AWS siden grundlæggelsen - overtog posten som CEO for Amazon for omkring halvandet år siden fra grundlægger Jeff Bezos.

Han skriver i sit memo, at beslutningen om at opsige et større antal medarbejdere ‘med længder’ er den sværeste beslutning, som han har været med til at træffe.

“Vi forstår, at det ikke bare er job, som vi nedlægger, men at det er noget, der rammer mennesker med følelser, ambitioner og ansvar,” skriver han.

Andy Jassy meddeler, at Amazon vil hjælpe alle ramte med at finde nyt job enten i Amazon eller udenfor, ligesom de fyrede medarbejdere vil få en eller anden form for opsigelses-godtgørelse og betalt sundhedsforsikring i en periode.

Du kan læse hele Andy Jassys memo til medarbejderne her.