Artikel top billede

(Foto: KMD)

39 EU-politikere lægger pres på Eva Berneke: Vil have lukket ned for russisk propaganda-tv

Nu strømmer fornyet pres mod Eva Berneke, der er topchef for franske Eutelsat. 39 EU-politikere vil have selskabet til at stoppe transmitteringen af russisk tv og radio.

Med et åbent brev fra 39 EU-politikere lægges der for alvor pres på danske Eva Berneke, der er topchef for det franske satellitselskab Eutelsat.

Politikerne vil nemlig have Eutelsat til at stoppe for transmitteringen af russiske tv-kanaler, der efter anklagen skulle sprede propaganda i både Rusland og Ukraine.

Der har været lagt pres på selskabet siden krigens begyndelse, men indtil videre har Eutelsat afvist at stoppe for sendingen af tv-kanalerne, skriver Børsen.

De 39 medlemmer af EU-parlamentet her nu afleveret et brev til EU’s udenrigspolitiske chef Josep Borrell. Her opfordrer de til at få sendingen af russisk tv og radio stoppet via sanktioner.

"Eutelsat bidrager til at opildne russisk støtte til Putins krig og forhindrer adgang til uafhængige nyhedskilder," lyder det i brevet ifølge Børsen.

Parlamentsmedlemmerne ønsker en ny sanktionspakke, der indfører et forbud mod viderebringelse af russisk radio og tv, der 'spreder had og misinformation', lyder det.

Eva Berneke blev udråbt som topchef i satelliteselskabet for et år siden. Inden da var hun øverste chef for KMD gennem en årrække.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere