Artikel top billede

(Foto: Ditte Vinterberg Weng)

Reportage: Danmarks første kvantekryptering på almindeligt fibernet er blevet etableret i dag - se hvad der sker når forbindelsen hackes

Niels Bohr Institutet, København: "Jeg tror, at vi er på vej ind i en ny kvante-æra. Det, der sker i øjeblikket på området, er jo fuldstændigt vildt." Vær med i øjeblikket, hvor forskerne prøver at hacke den første danske kvanteforbindelse på dansk jord. Se videoen her.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Se videoen af hvad der sker, når man prøver at hacke en kvantekryptering
488
2:30 min
Reportage, Niels Bohr Institutet, København: "Jeg tror, at vi er på vej ind i en ny kvante-æra. Det, der sker i øjeblikket på området, er jo fuldstændigt vildt. Jeg tror ikke, at mange havde set, at vi ville have været, hvor vi er i dag."

Ordene er Natasha Friis Saxbergs. Hun er administrerende direktør for IT-Branchen og smiler ud til forsamlingen af professorer, politikere, repræsentaner fra it-branchen og pressefolk.

Bag hende på en storskærm er en kameraforbindelse ned til et laboratorium i kælderen under Niels Bohr Institutets hovedbygning.

Et sted ude på Danmarks Tekniske Universitet udspiller sig et lignende scenarie. Her er det dog formand for Dansk Innovationsfond, Anders Eldrup, der står med talepapiret.

For i dag - tirsdag 22. november 2022 - er historisk.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter