Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

IBM sagsøger konkurrent for at kopiere sin software

IBM sagsøger nu Micro Focus med beskyldningen om at kopiere sin mainframe-software.

IBM sagsøger nu britiske Micro Focus International med anklagen om, at selskabet har kopieret sin software.

Ifølge den amerikanske tech-gigant skulle de to selskaber have indgået et samarbejde om at udvikle software-applikationer til Micro Focus' mainframe-systemer, hvorefter selskabet kopierede IBM's programmer for at kunne skabe et konkurrerende produkt, skriver Bloomberg.

Micro Focus, der er baseret i England, skulle have kopieret en bestemt software, der tillader selskaber at køre mainframe-applikationer til opgaver som blandt andet lønadministration, forslag til rejsedestinationer og generel kommunikation med andre systemer.

IBM hævder, at Micro Focus har haft adgang til sin software i næsten to årtier, og at selskabet nu har kopieret softwaren for at kreere et konkurrerende produkt, selskabet kalder for Micro Focus Enterprise Suite.

Det nye produkt, som Micro Focus har skabt, indkluderer en fil til at kortlægge data, der har stort set samme arkitektur og design som IBM's, påpeger selskabet.

"De her slående ligheder viser, at Micro Focus har kopieret elementer af IBM's copyright-beskyttede værktøjer til at skabe sit eget," hævder IBM ifølge mediet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere