Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Google-ansatte frygter fyringer grundet svage resultater

Mens andre tech-giganter allerede har bebudet store fyringsrunder, så er det endnu ikke noget, der har ramt Google. Alligevel frygter Googles ansatte, at det er dem, der står for skud næste gang.

Googles ansatte kigger med ængstelige blikke mod andre tech-giganter, der i den seneste tid har fyret en stor del af ansatte.

Meta oplyste tidligere på måneden, at de fyrer 13 procent af deres ansatte – hvilket svarer til 11.000 ansatte. Snap oplyste, at de ville skære 20 procent af arbejdsstyrken i august, mens den nye Twitter-ejer Elon Musk skilte sig af med cirka halvdelen af de ansatte, da han kom til.

I går kom det frem, at HP over de næste tre år skal skille sig af med knap 10 procent af de ansatte.

Og selvom Google indtil nu har undgået de store fyringsrunder, så frygter de ansatte frygter nu, at det er deres tur.

Det skriver det amerikanske business-medier CNBC.

Ledere hos Googles moderselskab, Alphabet, har understreget, at der er behov for at skærpe fokus, nedbringe omkostningerne til projekter samt gøre selskabet 20 procent mere effektivt.

Sammenholdt med ændringer i præstationsanmeldelserne og et faldende rejsebudget, frygter de ansatte, at dette er tegn på, at der venter noget større – og værre – inden for den nærmeste fremtid.

Googles forretning er ikke blevet ramt lige så hårdt som mange af dets konkurrenter, men en kombination af en potentiel recession, stigende inflation samt høje renter, har gjort indtryk.

Sidste måned oplyste selskabet, at Youtubes reklameindtægter faldt og markerede Googles svageste periode for vækst siden 2013 – kun et kvartal under pandemien var værre.

Det fik Google til at bebude, at man ville reducere i antallet af nyansættelser i dette kvartal.

Ansatte føler, at de får færre kolleger, ikke flere

Der har allerede været få nedskæringer hos Google. De har dog været langt væk fra kernen.

Virksomheden har også annulleret den næste generation af sin Pixelbook-laptop, skåret ned på finansieringen til sin Area 120-inkubator og sagt, at den ville lukke virksomhedens digitale spiltjeneste Stadia.

At det er denne bekymring, der fylder mest i de ansattes hoved, er skinnet klart igennem i selskabets interne spørge-system, hvor det er spørgsmål omkring potentielle fyringsrunder, der er blandt de mest populære, og som stiller spørgsmål ved, om lederne har forvaltet ansættelser og antallet af medarbejdere ordentligt.

"Det ser ud til, at vi har tilføjet 36.000 fuldtidsroller på årsbasis, hvilket øgede antallet af medarbejdere med omkring 24 procent," lød et topbedømt spørgsmål, der fortsatte:

"Mange hold føler, at de mister antallet af medarbejdere og ikke får det. Hvor blev dette antal ansatte af? Set i bakspejlet og i betragtning af bekymringer omkring produktiviteten, burde vi have ansat så hurtigt?"

Andre spørgsmål var mere direkte og gik på, om de ansatte skulle forvente direkte konsekvenser af den faldende indtjening, eller om et fornyet fokus var nok til at opnå 20 procent mere effektivitet - eller om der skal fyringer til.

Googles ledelse har dog ikke meldt ud, at der er store fyringsrunder i støbeskeen lige foreløbig.